Barang Hantaran

By | 21/02/2018

Korang masa nikah hari tu apa yang korang letak atas dulang hantaran korang dan berapakah budjet korang untuk barang hantaran. saya tahu mesti ramai yang pening nak letak apa, lagi-lagi korang yang mintak berdulang-dulang kan lagi lah serabut.

pada saya tak payah nak serabut sangat pasal barang hantaran nie, korang beli je lah apa yang korang rasa benda tu akan di pakai dan bukannya hanya di simpan dalam alamari korang. bila dah simpan tu dh membazir namanya.

korang boleh jugak beli barang korang dan pasangan korang beli pasangan korang punya barang pastu tukar je lah, asalkan barang yang korang beli tu masih dalam keseluruhan budjet korang.

Barang hantaran tu bukan wajib pun sebenarnya, itu macam adat je pun nak bagi boleh tak bagi pun boleh ikut masing-masing lah.

deco pun tak perlu nak grand sangat, biar simple asalkan nampak menarik tapi kalau korang memang ada budjet nak buat grand boleh je pun tak salah pun.

dulang dengan alas dulang tu turun temurun ye, dari makcik saya, ke adik saya pastu sepupu saya dan akan turn saya pulak kihkihkih .. nampak tak jimat di situu ….

 

2 thoughts on “Barang Hantaran

  1. Ciktie

    Biasa tengok pasangan beli sendiri-sendiri pastu tukar. Lagi senang. Apapun yang kita nak kita beli tiadalah membazir sangat

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge