Lazada Malaysia Mohon Maaf

By | 22/03/2017

Selepas satu minggu berlalu, akhirnya hari ini barang yang hilang ( baca : tersalah hantar ) sudah selamat sampai pada saya petang tadi. walaupun barang yang saya terima itu sudah terbuka bungkusannya ( mungkin di bukan oleh penerima pertama ) tapi barang berada dalam keadaan elok dan boleh di gunakan.

mereka cuma tersalah hantar barang itu ke tempat lain ( company sebelah ) itu yang buatkan barang saya tidak dapat di temui walaupun mereka ada bukti menerimaan tapi sebab saya memang tidak menerima barang tersebut jadinya saya telah menghantar beberapa email kepada mereka.

petang tadi staff mereka yang menghantar barang tersebut hubungi saya memaklum kan barang sudah ada denagn dia dan dia dalam perjalanan menghantar barang saya ( kurang 5 minit mereka sampai )

selepas semua urusan selesai staff yang hantar barang tadi text saya meminta maaf atas kesalahan yang dilakukan. okey lah sekurang-kurangnya dia pergi ambik balik barang tersebut dan menghantar ke tempat yang sepatutnya.

dan pihak pengurusan Lazada telah menghantar email mohon maaf atas kejadian tersebut. sebenarnya apa yang berlaku adalah pengalaman masing-masingkan dan ini adalah pekara  pertama kali berlaku pada saya sepanjang saya membeli dengan Lazada Malaysia untuk beberapa tahun ini.

 

Nota : saya komunikasi dengan mereka dengan cara baik ya, sebab kalau pun marah masalah tetap tak akan selesai saya cuma marah bila mereka tanya soalan yang sama bila hubungi saya itu saja …

4 thoughts on “Lazada Malaysia Mohon Maaf

  1. onlajer

    biasanya benda macam ini berlaku bujan pasal syarikat yang menjual, tapi syarikat yang menghantar terlepas pandang tu uang kadang janji dua hari boleh extend sampai 4 hari..

    Reply
  2. sis hawa

    Alhamdulillah. Berkat sabar dan tak marah-marah dah dpt di selesaikan dgn cara baik. Biasalah kan namapun manusia kadang-kadang mmg ada buat silap janji mereka sedar kesilapan tu dan cuba perbetulkan. At least takde la kita sakit hati sangat kan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.