Slip Pembayaran Maybank

By | 26/06/2016

13501958_488508268012871_1558326136308806180_n

Sadis tak sadis lah kan kalau jadi macam ini, kalau bank in dekat mesin yang memang dalam bank tak apa tapi kalau bank in dekat petronas mau meraung nieh … kihkihkih…

kisah nya t/hari tadi singgah mesin atm maybank untuk bank in duit ( bukan ke online shope ) masa resit keluar tak terkata apa langsung tak boleh nak baca apa yang tertulis dekat resit tu .. nak kata saya terus tarik keluar resit tu tak mungkin lahhh ….

apa nak buat kalau jadi macam ini ? mungkin apa yang saya nyatakan ini boleh di guna pakai untuk rekod korang lah ya … macam ini .. kalau jadi macam tu korang kena ingat dekat atm mana korang bank in duit dan pukul berapa ( dua benda tu penting ) korang just send je dekat orang yang korang bank in tu dah kata kat orang tu …. sila pergi kaunter bank dan check ada atau tak amount yang korang bank in pada tarikh dan masa sekian sekian berserta lokasi atam dekat system bank … memang agak leceh jugak lah untuk penerima duit tu nak buat kerja tapi sebab korang memang tak menipu dan kalau di tuduh menipu korang still apa bukti .. resit jadi macam tu bukan salah korang tapi salah pihak bank tak check ink mesin tu..

pada penerima resit sebegitu korang jangan pulak buat kerja malas terus kata ” tak ada ” rajin-rajin lah check kesian pada orang yang bank in duit tu.. jangan terus kata mereka menipu pulak ….. walaupun ada je yang menipu sebenarnya … tapi kalau dalam jumpa lah yang sikit itu ikut budi bicara korang lah ya…. kihkihkih

nota : agak-agak ada tak seller yang nak terima kalau ada buyer yang send resit macam ini ya?

4 thoughts on “Slip Pembayaran Maybank

    1. Namia Cinta Post author

      memang buyer tak terima sebab tu saya kata
      ingat masa tarikh dan lokasi dekat mana kita bank in kan
      dan mintak buyer pergi bank dan check sama ada detail yg kita bg tu ada atau tak
      kalau kita betul maklumat tu ada dalam system

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.