Aktiviti Sekitar Lotus Desaru Johor

By | 09/03/2016

12765651_444299855767046_935675684_o

ini kira sambungan dari entry sebelum ni lah ye, kalau saya tulis semua sekali jadi panjang pulak kan jadi saya tulis part by part lah ye.. supaya korang pun happy bila baca entry trip ini …

kalau korang stay dekat Lotus Desaru Johor ni mereka akan bagi korang voucher breakfast untuk 2 orang, pass masuk ke gym untuk 2 orang dan dua access card untuk towel semasa di swimming pool … kira ok lah tu kan tapi saya tak guna pun access card dengan pass masuk tu sebab memang tak minat.

12699306_444299485767083_785381803_o

inilah swimming pool nya tak pasti saya berapa dalam pool tu kalau saya mungkin dah tenggelam kot jadi lagi baik tak payah .. sebenarnya dekat sini ada satu them park yang tak berapa nak besar berdekatan dengan A dengan B macam tu kira theme park tu dekat tengah-tengah antara bagunan kiranya sesuai lah untuk bawak kanak-kanak ke situ kalau tak mahu mandi pool.

12751797_444299449100420_502723667_o

12767999_444299405767091_1107207079_o

edisi bergambar ni adalah wajib ya … kalau tak ada gambar memang tak berapa nak best lah kan dan bukan jalan-jalan namanya…

12675083_444299612433737_833140324_o

12318319_444299389100426_487288031_o

situ adalah seafood restoran yang di buka pada sebelah malam saja dan kalau korang nak buat bbq pun boleh barang semua mereka dan sediakan tinggal korang bawak bahan mentah saja .. tempat pun luas dan dekat dengan pantai jadi memang syok lah …

sebelum saya lupa saya nak ingatkan dekat Lotus desaru Johor tidak di benarkan mandi di pantai kerana laut yang begelora jadi kalau nak mandi jugak itu atas tanggungjawab sendiri kalau apa-apa berlaku memang mereka tak akan bertangungjawab dan papan tanda amaran juga di letakkan di situ.

12528276_444299379100427_1530475253_o

santai sambil melihat ombak yang menganas memang tenang sangat tanpa gangguan .. bunyi angin dan ombak memang sungguh mendapaikan dan menengkan fikiran… jadi pililah lokasi yang ada laut oke.

 

12755232_444299735767058_674344773_o

12773106_444299719100393_828724251_o

kalau dari sport center ( prgi laut memang lalu sport center ) korang malas nak jalan kaki balik bilik korang boleh gunakan perkhidmatan shutter yang ada dekat depan sport center tu tanpa rasa bersalah kalau dari bilik korang pun kalau nak pergi sport center pun boleh naik shutter tu .. ┬ádan ianya adalah percuma ….

saya cadangkan kalau nak pergi jangan pergi musim laut bergelora supaya aktiviti pantai boleh di lakukan, mereka ada pakage untuk aktiviti pantai dengan harga yang sangat berpatutan.. jadi sila bawak duit banyak-banyak je …

 

2 thoughts on “Aktiviti Sekitar Lotus Desaru Johor

    1. Namia Cinta Post author

      ye memang tak di benarkan mandi sebab laut lepas
      sentiasa bgelora .. kalau nk mandi atas tangungjawab sendiri …
      situ ada pool dengan mini water park

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.