Transformation Program

By | 29/10/2015

transformation

 

Boleh di katakan “welcome home” selepas beberapa tahun lamanya “kembara” di tempat sendiri. saya cuba berfikiran positif untuk terima perubahan yang di lakukan dalam masa yang terlalu singkat tapi makin saya cuba fikir positih makin itu otak saya tak boleh nak hadam. sangat tak boleh nak hadam dan kekuatan saya terus down.

hari ini ada meeting tapi hati dah kata macam ada benda yang akan berlaku nak elak memang tak boleh sebab mereka dah hantar email dari semalam lagi sah kan kedatangan.. masuk bilik meeting dah tak senang duduk … ye sangat gelisah tapi cuba cover muka yang gelisah sambil conteng-conteng buku nota.

saya hanya dengar mukadimah dari pengarah tranfomasi program dengan perasaan gelisah, masa tu dah rasa macam nak tinggalkan bilik tu tapi cuba sabarkan hati .. cuba senyum dan duduk dengan tenang.  masih conteng-conteng di buku nota sambil sesekali memandang pengarah program. tiba-tiba pengarah ” saya dah kenal ******* sebelah  ****** siapa ” dalam hati pengarah program kenal saya rupanya sebab dia kan jarang nampak saya dan dia cuma pernah jumpa saya sekali saja.

bla bla bla otak melayan tak berapa nak ambik port sebab time tu side CFS, insurans dan inventory, mata tetap fokus pada mereka yang ada dalam bilik tu .. kalau nak berangan memang tak lah kan … tiba side HR, Admin etc mata saya terhenti dekat carta yang mereka sertakan … saya cuba senyum tapi tak boleh, ye memang tak boleh dan muka saya sudah berubah 300% …

” u dah biasa dengan system panggilan keluar masuk dan purchasing bla bla bla ” otak saya sudah tidak boleh nak hadam semua benda yang mereka katakan.. masa saya tulis entry ini pun perasaan saya tak begitu tenteram .. saya sangat tak tenteram ……..

wish me good luck untuk kerjaya pada masa akan datang … saya tak boleh nak fikir sekarang …… kalau suka saya teruskan kalau rasa tak suka saya resign tapi semua tu perlukan masa .. sama jugak macam saya mula-mula nak buat kerja baru kan apa pun tak tahu jadi sebab tu tak suka tapi yang ini berbeza …

2 thoughts on “Transformation Program

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.