Oral Aid Lotion

By | 22/06/2015

oral aid

Biasanya kalau sebelum jadi ulser saya akan letak garam dekat tempat yang nak jadi ulser tu, kita boleh tau sebelum nak jadi ulser sebab akan ada satu benjolan kecil dalam bahagian mulut masa tu lah kena rajin letak garam supaya benjolan tu tak akan membesar dan jadi ulser. bila dah jadi ulser memang tak lah nak letak garam sah-sah akan menangis meraung sebab pedih yang teramat sangat.

Bila daj jadi ulser memang akan rasa seluruh nikmat yang di berikan seperti di tarik semula, masa tu baru nak fikir sikit.. nak makan memang tak terasa nikmatlah sebab tahan sakit bagai lagi-lagi kalau kurang minum air lagi lah pedih sangat …

Rasanya tak payah risau sangat dengan adanya Oral Aid Lotion sebab korang boleh menikmati makanan tanpa menahan rasa sakit … benda tu akan buat mulut korang kebas jadi boleh lah makan sambil menikmati kesedapan makanan korang.

Paling best korang boleh bawak ke mana saja yang korang nak sebab benda nieh kecik je boleh masuk kan dalam bag korang ..

mana nak beli? korang cari je dekat mana-mana farmasi dengan harga RM10 kalau tak salah saya, lupa dah harga dapat dalam harga lebih kurang macam tu lah ..

benda nieh macam liquid jadi tak payah letak banyak-banyak cuma letak sikit je dah memadai kang kalau letak banyak-banyak takut mulut korang terlebih kebas pulak hehehehe …

sebenarnya ini pun baru baik dari kena ulser, nasib lah dah baik sebelum puasa kalau kena masa bulan puasa sah-sah akan mengamuk sebab tak kana tahan pedih, nak cakap pun sakit segala bagai .. jadi jangan lupa simpan sebotol Oral Aid Lotion dalam bag korang ye …

Ada yang kata kena ulser sebab kurang vitamin, pada saya kurang vitamin ke terlebih vitamin ke kalau nak jadi tu jadi jugak jadi tak payah nak macam-macam … cuba sendiri kena baru akan rasa macam mana sakitnya ..

selain Oral Aid Lotion nieh korang jugak boleh junakan Bonjola, tapi saya belum pernah cuba Bonjola jadi tak tahu macam mana kesannya .. mungkin nanti-nanti boleh cuba rasanya ..

10 thoughts on “Oral Aid Lotion

    1. Namia Cinta Post author

      saya guna oral aid dengan garam je geget belum pernah lagi tapi macam tak akan menjadi je kalau geget .. lagi sakit adalah kot

      Reply
  1. hafiz iskandar

    Oral aid lotion bagus untuk orang yg ada alahan ubat dan penyakit g6pd….

    Reply
  2. younk hu

    Saye dah bli ubat Oral aid tp x tahu care nak pakai
    bole bagi sy info nak cem mane nak pakai?

    Reply
  3. Catalina

    Dh 4 hari kena ulser,…tgh mekar….dugaan bulan puasa ni…susah nk mkn sakittt…kd bibir plak tu 2 ketul kawah sekali tu yg meleleh air mata bila nk mkn….hari ni baru dpt info Oral Aid Lotion terus g farmasi beli rm6.90. Titik kn…jaga jgn tertelan batal posa nti. Lps titik kd kawah ulser… Rasa kebas sikit..so kuranglah sikit rasa sakit.

    Reply
  4. any

    aku rasa pakai oral aid ni lambat baik pulak x tahu lah sebab puasa ke, kekerapan sejam sekali aku sapu yela mulut tgh kering dgn puasa lg dh tentu sakit ye x… makin besar pulak kawah ni

    Reply
    1. Namia Cinta Post author

      sapukan saja kat tempat yg kena ulser tu. dh rasa kebas boleh lah makan tanpa rasa pedih

      Reply
  5. Tanakwagu

    Kawan yg rekomen. Ulser sbp x cabut tunggul kt rahang dalam. Harga rm6. Sapu je trus berkesan.
    Gusi jg bengkak, balik2 buang air liur.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.