Mayangsari Resort Pengalaman Sendiri Lagi Berharga

By | 16/11/2014

20141115_104938_Richtone(HDR)

 

 

Sebelum ini saya ada terbaca di beberapa blog yang mengatakan Mayangsari Resort & Spa ini berhantu dan seringkali mengalami gangguan. dalam hati tertanya-tanya apa yang di tulis atau apa yang di tulis hanya berdasarkan cerita dan pengalaman orang yang mereka tidak kenali.

Sebelum ini Mayangsari Resort & Spa  di kenali sebagai Golden Beach resort dan beberapa nama lain dengan pengurusan yang lain sebelum pihak MayangSari Resort & Spa mengambil alih sepenuhnya pengurusan tempat ini dengan hanya membuka satu saja bangunan walaupun terdapat dua bangunan di kawasan itu.

pada saya dekat mana-mana pun ada makhluk yang tidak kelihatan itu paling penting kita jaga tingkah laku kita dan niat kita, pengalaman sendiri tidak ada benda dan kejadian pelik yang berlaku sepanjang di berada di situ cuma biasalah kalau masuk hari biasa mana nak ada orang lagi-lagi kawasan percutian macam tu.

20141115_104215_Richtone(HDR)

 

kawasan yang tiada penguni bukan sebab terdapat gangguan atau kerosakan tapi ini adalah bangunna pemilik persendirian. keseluruhan bilik dekat tempat ini kalau korang nak booking kena terus kepada owner sebab pihak mayangsari tak ada hak ke atas bilik-bilik tersebut.

bangunan ini terbiar sebab pemilik-pemilik bilik ini tidak mampu untuk membayar kos pengurusan yang begitu mahal, jadi bila itu yang berlaku bangunan ini terpaksa di tutup sepenuhnya.

20141115_104343_Richtone(HDR)

 

20141115_104424_Richtone(HDR)

 

ini adalah kawasan lobby bangunan yang di tinggalkan tanpa penguni, walaupun tiada penguni tapi pihak MayangSari tetap bersihkan tempat ini dan selenggara kawasan ini dengan baik sebab langsung tiada lalang, tiada kekotoran, tiada habuk jadi kira tempat ini bersih.

20141114_154138

 

sejujuran nya inilah tempat yang paling sesuai untuk bercuti, pemandangan laut dan tempat pun tenang jauh dari kesibukan, kalau nak mandi kena keluar sikit saja sebab kawasan pandai dalam ni memang tak sesuai untuk mandi. dari bilik boleh nampak matahari ..

moral of the story lebih baik kita lalui pengalam sendiri dari kita hanya mendengar kisah orang saja, dan paling penting jaga tingkah laku kita di mana saja kita berada lagi-lagi di tempat baru yang kita tak berapa nak biasa.. mana-mana pun ada makhluk yang tak kelihatan .. selagi kita tak kacau kawasan mereka selagi tu mereka pun tak akan kacau kita.

 


10 thoughts on “Mayangsari Resort Pengalaman Sendiri Lagi Berharga

    1. Namia Cinta Post author

      mengikut apa yang saya tahu mayangsari akan berbincang dengan semua pemilik bilik untuk ambik alih supaya boleh buka lagi banyak bilik utuk pengunjung

      Reply
  1. Mister Zarif

    Saya selalu berurusan dgn mayangsari port dickson ni dulu. Sebenarnya mereka menawarkan bilik2 ini utk dijual. Tapi owner bilik ni yg jrg sgt dtg dan tak maintainkan suasana disana. Mgkin sebab itu hotel ni nmpak agak menyeramkan.
    Mister Zarif recently posted…Teh O 50 sen..!!My Profile

    Reply
    1. Namia Cinta Post author

      memang mayangsari buka untuk jualan .. bangunan yang kosong tu bili2 tu ada owner ( bukan perkongsian ) jd bila mereka tidak mampu bayar kos penyelenggaran tu yang terbiar dan nampak seram tapi x ada apa pun yang berlaku.

      Reply
    1. Namia Cinta Post author

      memang akan bawa beberapa orang ke sana untuk merasai sendiri pengalaman di sana tapi semua tu masih dalam perbincangan .. nanti akan di beri tahu

      Reply
  2. Sue

    Salam semua .. mcm2 saya baca komen di sni ttg Mayang Sari PD .. Alhamdulillah dh 2x saya stay di sni dan x de apa2 berlaku .. tmpt mmg cantik dan menarik .. adik saya ada beli bilik kt situ .. kami sekeluarga akn menginap di sni bila bercuti ke PD ..
    Pergi sndri baru tau .. Jgn hanya dgr cite2 luar sj ..

    Reply
  3. Ismail

    Assalamuailaikum ..
    Saya baru sahaja balik bercuti dari hotel mayangsari .alhamdulillah berbeza sungguh mayangsari .kalau la bngunan lama 2 di buka kan meriah …buat masa ni x da apa2 pun gangguan kita pegi tempat org .kita jaga perilaku 2 je bwah bngunan mayangsari blok baru ada seafood di buka hingga jam 1 pagi ..boleh la rasa ..kaw2 sedap …

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.