Bersantai Di Twenty N Co

By | 27/11/2014

20141126_212727

 

Semalam berkesempatan menikmati makam malam di Twenty & Co yang terletak di Laman Azalea section 14, masa saya sampai di sana masih belum ramai orang lagi jadi dapatlah ruang di sebelah dalam.

Sebelum saya ke sana sempat saya jengah facebook twenty&co untuk tahu menu yang menarik di sana tapi tak banyak maklumat yang saya dapat. kalau tak salah saya twenty&co ini baru saja beroperasi sekitar september 2014 macam tu kira baru lagi lah siap ada bau kedai lagik..

20141126_204348

 

twenty Years Of Lasagnia ni rasanya sangat sedap hingga tak terkata, nampak saja macm sikit tapi sebenarnya satu plate tu pun dah cukup banyak kalau yang jenis makan sikit tu memnag boleh makan berdua tapi kalau saya baik saya habiskan sorang-sorang macam rugi nak  kongsi sebab sedap.

4/5 bintang  ( memang sesuai untuk mengemar lasagnia )

 

20141126_205205

Twenty Platos nieh pulak ada sotong kurita dan kepah bersama sos … rasanya boleh lah tapi saya tak berapa nak suka sangat sebab bukan selera saya. sotong kurita tu tak boleh makan sebab liat sangat susah nak kunyah .. mungkin mereka boleh improve sikit supaya boleh kunyah.

3/5 bintang

 

20141126_205411

 

Twenty Arroz Fritoz dalam bahasa melayunya adalah nasi goreng kampung bersama ayam goreng ( agaknya lah ) rasanya biasa-biasa saja tak woww sangat. nampak pun memang biasa.. jadi apa yang best nya menu nieh? kalau nak tahu kena cuba sendiri.

3/5 bintang

 

20141126_204156

 

Deep Fried Salmon rasanya pun biasa saja tak woww mana kalau tengok pun biasa saja tak ada yang menarik mana. jadi macam mana nak kata woww ye. nak tahu kena rasa sendiri lah.

3/5 bintang

 

20141126_204535

 

Laksa Johor ini memnag sedap bukan setakat kuantitinya banyak tapi kuahnya yang sangat pekat hingga terasa di tekak buatkan rasa berbaloi lah. walaupun nampak biasa-biasa saha tapi rasanya tu penting sebab sangat sedap. kena rasalah macam mana sedapnya tu..

4/5 bintang ( lain kali boleh makan lagi )

 

20141126_201616

 

Sejujurnya twenty&co ini memang sesuai untuk bersantai sesekali sebab harganya agak mahal jugak lah tapi suasanan yang tenang untuk bersantai tu memang best sebab tak bising macam sesetengah tempat.  terasa macam santai dekat hotel saja sebab suasana dan hiasan cafe tersebut.

 

Twenty & Co
G-15, Plaza Azalea, Seksyen 14
Shah Alam, Selangor

4 thoughts on “Bersantai Di Twenty N Co

  1. Abdul waraq

    Restaurant nice looking but waiter n waitress very rude and arrogant . Especially the short male waiter. He is not meant to be in the service business with his rude, “we don’t need you here” attitude

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.