Waterfront Boutique Hotel

By | 22/10/2014

pd1

 

Biasanya akhir tahun macam ni mesti ramai yang akan bawa keluar masing-masing pergi bercutikan atau ada yang nak pergi berbulan madu dengan pasangan masing-masing jadi sudah tentulah akan mencari tempat yang menarik paling penting harga yang berpatutan.

Kalau tanya apa yang best dekat Port Dickson mesti ramai yang akan kata pantai teluk kemang paling best sebab ramai orang, itu memnag ya sebab pamtai teluk kemang tu dah macam pantai utama dekat Port Dickson jadi sah-sah lah ramai yang akan kata begitu.

Waterfront Boutique Hotel adalah sebuah hotel baru yang  berada di sekitar kawasan Sri Anjaneyar dan Admiral Cove Marina bukan itu saja hotel ini berdekatan dengan kota lukut dan juga Muzium Tentera Darat  paling penting hotel ini berdekatan dengan pantai.

pd2

 

Biasanya bila kita dengar saja nama sesebuah hotel lagi-lagi di tempat percutian mesti kita akan rasa harganya sangat mahal dan di luar kemampun kita.  kalau itu yang kita fikirkan apa kata lepas nie korang ubah sikit cara fikiran korang dan jadi seorang yang lagi bijak merancang pencutian korang.

 

pd3

 

Bilik yang sangat selesa dan kemudahan yang sangat memuaskan hati mesti akan datang lagi lepas nieh. hrga untuk satu malam hanya RM 173 untuk bilik Deluxe Queen dan Deluxe Twin, untuk bilik Suite Executive pula hnya RM207 satu malam  dan Suite Executive Triple RM 216. macam mana rasanya masih dalam budjet percutian korang kan.

jadi boleh lah korang bercuti ala-ala orang kaya gitu walaupun sebenarnya korang bercuti dengan harga yang murah, kenalah jadi bijak merncang setiap percutian kan.

 

 

2014-10-18 23.12.48

 

Apa yang menariknya pada sebelah malam kawasan sekitar hotel ini akan menjadi sangat meriah dengan pelbagai aktiviti yang boleh di lakukan terutama bagi kanak-kanak.  bukan setakat kanak-kanak say malah orang dewasa juga boleh sertai aktiviti yang ada di situ.

kalau korang risau tentang makan korang tak perlu kisau sebab sekitar tempat tu ada je restoran makanan cuma kalau korang nak cari lain dari yang lain kena lah keluar sikit dari tempat tu baru akan jumpa makanan lain dari yang lain.

 

2014-10-18 23.05.14

 

Saya yang pertama kali nampak kereta macam ini sah-sah lah muka teruja tak hengatkan ye lah selalu hanya tengok dalam tv je tak pun baca dekat mana-mana tapi bila nampak sendiri teruja dia jadi lain macam pulak.

2014-10-18 23.04.52

 

2014-10-18 23.05.42

 

2014-10-18 23.06.03

 

macam mana best kan, kira perjalanan kali ini memang berbaloi lah dan tak terasa rugi pun, lepas nieh kalau nak berbulan madu  dekat sini pun dah boleh sebab suasanan tenang je tak bising pun. lagi satu walaupun hotel nieh berada di atas restoran tapi sikit pun tak menganggu korang.

 

Alamat :

4-G-21, Persiaran Water Front,
PD Waterfront, 71000 Port Dickson

Contact :  06-646 4788

2 thoughts on “Waterfront Boutique Hotel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.