Dua Kupang

By | 03/10/2014

20 sen

 

Tiba-tiba harga minyak naik dua posen . Sebenarnya bila tiba harga minyak macam-macam ragam boleh kita jumpa . Antaranya adalah

 

The Master Of Math

Jenis nie adalah yang memang failed dalam matematik tapi nak tunjuk power “ Alaa harga minyak dua posen jer pun , dulu isi RM40 sekarang isi RM40.20 .”

The Master Of History

Sebenar dia tidak pernah ambil peduli pun hal macam nie tiba-tiba dia cakap macam dia peduli “rasa macam tak logik pulak naik dua posen jadi RM2.30 padahal haritu aku rasa harga minyak cuma RM1.50”

The Master Of Theory

Macam biasalah teori memang power seribu satu benda yang direkanya .  Nak bagi contoh karang tuduh fitnah lak .

The Master Of Economy

Bila minyak naik semua naik , makanan naik , pengangkutan naik , mas kahwin naik ,. Bil telefon pun naik (call member dia asyik on the way sebab terpaksa naik basikal) aku pun naik angin .

The Master Of Politic

Malas cakap banyak , karang admin tak approve entry aku .

 

Itu adalah antara contoh susana yang berlaku bila harga minyak naik . Adakah anda salah seorang daripadanya ?

 

Entry ini ditulis oleh

Wanyob

6 thoughts on “Dua Kupang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.