Ayam Ikan !!!!

By | 31/05/2014

barangcute

 

 

Sepanjang petang sangat sibuk membeli belah di tesco beli barang-barang … bhahahahahah barang-barang lah sangat padahal barang je pun tak ada lah banyak mana pun bukan penuh satu troli pun .. kihkihkih ….

tesco bosan sebab tak ada apa-apa nak urut guna mesin RM1 tu dah tak ada pulak mungkin diorang nak letak meja untuk bayar zakat kot time bulan puasa nanti tu yang mereka keluarkan mesin urut Rm1 tu … sebab tesco bosan jadi pergi lah ke gian bukan jauh pun dekat-dekat situ jugak pun cuma 5 minit dari tesco kalau jalan kaki sempat lah basak tiak .. ohhh yang tu memng tak sanggup

 

ayam ikan

 

 

Masa dekat giant lah saya jumpa ikan nieh … siapa yang tak tahu ini ikan apa sini saya bagi tau … pssstttttt kalau nak tahu ini namanya ayam ikan .. hohh !!!! okey itu lah reaksi saya bila tahu nama ikan tu .. bhahahahah lawak nya tapi apa yang lawak nya dah memang betul tu namanya ayam ikan ..

ikut kata ayah saya isi ikan tu macam ayam tapi rasanya adalah ikan .. dan lagi sedap ayam ikan tu masak lemak cili api … bila tengok 1kg RM9.90 macam tu maka dengan kesengalan nya kita orang mintak orang yng jul tu timbang .. okey cun lah harga pada timbang tu dan dengan kesengalan saya suh lah dia siang buang perut dan potong 3 ..

tapi kan macam pelik okey sebab korang tahu tak ikan nieh lain dari yang lain cara siang nya …. cara siang ikan ini adalah dengan membuang keseluruhan kulit ikan tu dengan menggunakan pisau potong daging dan kalau nak lagi senang guna playar sebab kulit ikan nieh sangat keras …..

gigih okey saya tengok mereka siang ayam ikan nieh .. asalanya ada video masa mereka siang ikan tu tapi tahap kesengalan saya terlalu tinggi hari nieh lupa nak pindahkan video ke lappy dan dengan slamber saya pergi format sd card dan tukar sd card baru … jadi nya nangis guling-guling kejam lah sebab baru tersedar dalam phone tu ada video yang susah nak dapat ….

kata ayah saya lagi ayam ikan ni memang susah nak jumpa last dia makan masa kit orang tinggal dekat johor beberapa belas tahun lepas .. tu yang bila nampak ada jual dekat gian terus beli … dan mak saya pulak katanya nak makan sup ketam tapi lain pulak yang di belinya .. katanya nak makan sup ikan merah .. hahahaha hambek ko semua sup bagai ..

makan makan dan makan je lah kerja saya … sejak saya makan D-Babes selera makan saya jadi berkurangan sikit tapi dah agak okey lah system badan .. tidur pun dah jadi awal dan lebih produktif gitu .. kihkihkih motif kaitan dengan minuman kesihatan yang saya minum … bhahahahahaha

selepas dah beli apa yang patut kita orang minum kejam dekat uncle jack … okey memang serius murah dan sedap .. kalau agak-agak korang kekurangan budjet untuk dating boleh lah pergi ke uncle jack yang ada dalam pasaraya gian kebanyak kan nya tapi tempat korang tak tahu pulak …

budah casher uncle jack tu buat muka saya macam harimau ye lah kan boleh dia lupa satu order saya .. berangan ke apa nak kata orang ramai tak lah ramai mana ntah apa kena dia hari nieh tak tahu lah mungkin datang bulan .. masalah masa isi minyak dekat petronas .. bangla tu orang cakap dengan dia sibuk cakap kat phone lepas tu lupa pam berapa yang saya sebut …. patah balik ke dalam station minyak “kenapa pam tak boleh” supervisor dia ada time tu .. terus saya kata next time tak payah lah sibuk jawab phone tu … geram pulak saya … bukan lah nak belagak ke apa tapi kes penipuan berlaku time tu sapa yang susah … sendiri susah kan … grrrrrrrrrrrrrrrr !!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.