Orang Yang Macam-Macam

By | 15/04/2014

kipas susah mati

Motif letak gambar kipas? okey tak ada motif sekadar gambar hiasan saja untuk entry kali ini yang mungkin akan panjang berjela dengan bebelan saya malam nie .. kalau rasa-rasa boring tuh boleh terus kan baca apa yang akan sy bebelkan malam nieh …

Saya jenis tak kisah apa yang jadi di pejabat asalkan jangan kacau kerja saya dan jangan nak macam-macam segala bagai … tapi bila dah nama pun manusia yang ada segala perasaan negatif bagai memang susah lah dan lebih banyak kena berhati-hati ….

beberapa minggu nieh memang shipment banyak gila sampai saya tak terkejar nak sudah kan satu hari tapi paksa diri stay back beberapa jam nak siapkan semua benda supaya esok nya tak serabut … 2 minggu lepas macam tu staff bahagian declaration keluar kan list dokument yang tak dapat mereka proses sebab ketiadaan dokument dekat HOD bahagian inventory …

“perlu ke buat macam tu selalu pandai je datang dekat kita dan bagi tahu dokument tu urgent”  dekat situ saya tak rasa nak marah sebab selalu nya mereka akan datang dan bagi tahu dokument tu urgent sebab barang dah naik kapal ke bla bla bla ….

pagi-pagi buta dah tunjuk macam orang lain tak buat kerja sedangkan …. kadang-kadang saya fikir kalau saya jadi kurang ajar pun bukan sebab kerja tapi sebab perangai orang-orang sekeliling saya dekat situ … petang tadi sebelum balik kena bebel dengan bos saya sebab ada yang mengadu saya lambat buat siapkan dokument dan salah match kan dokument  dan bla bla bla …. dalam hati saya kata dengan diri sendiri supaya sabar banyak-banyak dan saya dengar je apa yang bos saya kata … okey habis dah dia bebel saya sambung sikit lagi kerja saya …

Dulu masa saya saya dekat bahagian HR benda yang sama jadi jugak sebab percaya kan orang lain bos saya buat keputusan drastik dengan menghantar saya ke bahagian lain … penghujung cerita orang yang dia oercaya tuh berhenti kerja sebab tak boleh perform dengan kerja yang di berikan …. dan sekarang jadi lagi bila ada manusia yang suka sangat “kipas susah mati” nieh kalau dengar cerita dia memang nak up je tak nak kalah … depan-depan nampak baik tapi belakang memang macam ….. senang  cerita memang tak layak jadikan kawan lah …

tak tahu lah saya kenapa sekeliling saya sekarang nieh ada manusia-manusia yang ada PHD dan seangkatan dengan nya .. apa masalah nya ntah … saya dah memang menyapah dengan manusia macam tuh memang tak boleh nak jadikan kawan kalau cakap pun mungkin hal kerja kalau tak memang tak lah nak bercakap …

saya cuma harap yang saya masih boleh sabar dengan semua benda ini supaya saya tak perlu nak susah payah bagai sangat .. kadang-kadang keadaan macam tu akan buat saya stress untuk kerja .. bukan gaduh dengan kerja tpi gaduh dengan manusia yang macam-macam

8 thoughts on “Orang Yang Macam-Macam

  1. Denaihati

    banyakkan sabar dalam apa-apa kerja sekalipun, kadang-jadang dengan mesin pun manusia boleh hilang sabar, niat cari makan kerana Allah je lah.
    ingatkan kipas nak sejukkan badan….heee
    Denaihati recently posted…Kembara DPIM ke MakassarMy Profile

    Reply
    1. Namia Cinta Post author

      memang kena sabar je lh berhadapan dengan orang macam tu .. dengan mesin buat apa2 pun tak lh rasa sakit hati sangat …. nasib boleh sejuk heheheheh

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.