Kosong Yang Tiada Kesudahan

By | 20/04/2014

roti jala

 

 

Setiap sabtu department saya akan buat makan-makan saja suka-suka je … macam best je makan ramai-ramai dari makan sorang-sorang … minggu lepas mereka request rendang ayam tapi saya tukar kepada ayam palembang .. krikk krikkk krikk nasib mereka kata sedap sebab bukan saya yang masak …

minggu nieh menu nya adalah kari ayam + roti jala + nasi putih + telur dada mini okey cukup lah tu untuk satu department makan bukan ramai pun ada lah dalam 7-8 orang macam tu … minggu ni saya bawak nasi putih je lauk dengan roti jala tu kawan pejabat saya yang buat …

sampai HOD saya kata rajin buat makan-makan segan makan free je .. hehehehehe memang buat untuk makan pun dan tak mintak apa-apa pun … dah berapa minggu sabtu macam ini nampak meriah jugak lah kalau tak sunyi je ..

 

mia

 

 

sila abaikan tudung saya yang serabut bagai tu, entah kenapa sejak beberapa hari nieh terasa comot bagai pakai tudung pun rasa cam tak selesa krikk krikkk okey abaikan part tudung yang serabut tuh ..

beberapa hari nieh mood nak kerja dah ke laut di sebabkan macik yang belagak bos tu lah, sampai saya main tulis-tulis nota dengan kawan depan saya sebab tak nak macik tu tahu apa yang kita orang katakan … serius saya dah mengeluh 4 juta kali nak gaduh memang tak larat nak gaduh dah …

dalam saya mengeluh 4 juta kali tu saya masih menghitung hari bila patner saya nak balik dari bercuti lama sangat dia cutinya .. dan makna nya selama tu lah saya akn terseksa dengan kerenak macik yang belagak macam bos.

masalahnya dia depan bos-bos je berangai dia sangat over nak tunjuk yang dia buat kerja bagus … macam siang tadi saya cuma tanya “kak invoice tak ada” boleh kan dia balas dengan suara yang kuat dan jerit-jerit  ” mana akak tau bukan akak yang buat dokument tu”

mata saya blink blink pada dua orang kawan saya dan saya pandang balik makcik tu ” kalau ye pun tak payah jerit-jerit sampai satu ofis boleh dengar saya tanya je kan” serius okey saya memang tak boleh kerja dengan orang yang macam tu ….

makkaihhh terasa letih sangat okey jumaat nye hal nieh sampai rumah baring terus tak sedar diri penat sangat esok nya bagun terasa skit satu badan .. rasakan huru hara sangat hari jumaat malam kan dah susah .. krikk krikkk krikk apa boleh buat kan kena jugak habis kan kerja …

 

p/s : entry bosan tahap utlramen taro je nieh

 

2 thoughts on “Kosong Yang Tiada Kesudahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.