Edisi Merepek Malam Hari

By | 09/04/2014

mia

Minggu lepas sempat habiskan masa bersuka ria sebelum kesibukan melanda hidup saya untuk minggu baru yang akan tiba … cuti mata dekat NU Sentral Kuala Lumpur dah macam “orang kampung datang bandar” gayanya bila tengok design bangunan mall tuh .. okey sila abaikan pasal tuh … mari kita membebel panjang-panjang malam khamis macam nie..

Dekat pejabat tak payah susah payah bukak blog beautifulnaraย untuk baca entry terbaru sebab kawan-kawan pejabat akan tolong ceritakan apa yang di tulis dalam blog tuh .. makkkk aihhhhh macam tak ada kerja je kan sempat baca entry gosip aris bagai mereka ini saya yang sentiasa sibuk nie tak menyempat nak bergosip bagai..

gosip panas bak oven hari ini adalah tudung fareeda yang dia cetak rompak… kawan pejabat saya nieh bangga gila pakai tudung fareeda yang mahal gila tuh yang pada pandangan saya itu adalah tudung alien .. okey memang saya pangkah habis-habisan tudung tu dan kalau ada yang nak bagi pun saya tak mahu …

saya ingat lagi masa mula-mula produk upin-ipin keluar dekat pasaran dan ada yang cetak rompak design-design tuh dan ex-bos saya kata “biarlah mereka cetak rompak itu salah satu marketing dan orang akan cari barang tu” jadi mereka biarkan pihak-pihak yang tidak bertangungjawab tu jual barang-barang yang di cetak rompak tapi rasanya mereka tak rugi malah lagi untung sebab ramai yang tahu tentang “upin dan ipin”

kalau nak saman dan rampas semua tudung yang di cetak rompak tu apa dapat? mungkin sebab tudung tu hanya layak untuk mereka-mereka yang berkedudukan dan tak layak untuk di pakai oleh orang-orang biasa?

IMG_20140215_154044

minggu yang sangat memenatkan sebenarnya, bila dah terlalu penat nak buat apa pun rasa malas tahap ultramen taro … dan hujung minggu banyak sangat undang perkhawinan dari kawan-kawan alahaiii sempat ke tak nak datang ya tapi aku curi masa untuk pergi majlis mereka …

cakap pasal kawen kan kan kan ramai pulak yang kata “mia tu muda lagi tak apa kawen lambat” itu pun lepas saya kata saya nak kahwin sebelum umur 30 tahun .. makk aihhhh apa mereka ingat saya baru 18 tahun ke kalau saya ini 18 tahun boleh lah kata begitu .. setahun lagi cecah 30 tahun sudah saya ini .. bhahahaha tak caya ke … sudah kalau tak percaya kihkihkih…

cakap pasal kawen ingat lagi dulu-dulu ada mak sorang nieh bersungguh-sungguh tak mahukan saya katanya saya ini kecik lagi nanti tak boleh nak handle rumahtangga dan tak boleh ada anak dan kalau boleh mak dia nak yang pakai tudung .. makk aihhhh kemain memilih mak dia ini untung ada orang nak anak dia dari tak ada .. kihkihkih lantak lh bukan mak saya pun kalau dah awal-awal macam-macam apatah lagi lepas kawen kan .. ayoooo …

jadi tak payah lah tanya saya bila saya nak kawen ke apa ke … kalau sampai masanya pandailah saya hantar jemputan dekat kawan-kawan .. okey .. sep sep sep ..

IMG_20140216_162125

kadang-kadang bila kita jumpa kawan yang serasi dengan kita mesti akan berlakunya perpisahan sob sob ye lah kan kalau pun hanya seketika waktu bergurau senda dan gelak ketawa gaduh segala bagai itu semua kan kenangan … okey hope kawan saya tu terus maju dekat tempat baru akan datang nieh…

macam entry apa je nieh rasa macam nak debik je orang yang tulis entry nieh ( saya lah tuh ) bila kepala otak tak boleh nak hadam sepenuhnya ini lah yang belaku … kihkihkih sesekali merapu dekat blog sendiri apa salah nya kan selalu tulis secara formal bagai kali nieh nak jugak santai bagai …

7 thoughts on “Edisi Merepek Malam Hari

  1. cik amal

    yg part upin ipin tu, xsangka jugak kan ianya banyak kelebihan.. amal pikir, ianya merugikan ๐Ÿ˜€
    btw, moga cepat2 mkn nasi minyak.. ehem2 ๐Ÿ˜‰

    singgah sini… moga blog ni dimurahkan rezekiii…aamiiin
    cik amal recently posted…BLOGGER PEMALAS GILA!My Profile

    Reply
    1. Namia Cinta Post author

      mereka tak akan rugi sebenar nya sebab tiru macam mana pun tetap akan tahu itu barang cetak rompak … dekat situ mereka dapat marketing percuma untuk produk mereka masa tu yang baru nak naik …

      amin mudah-mudahan hendak nya ๐Ÿ™‚

      Reply
  2. ieta mat sa'ad

    Boleh tahan gak entri merepek nih. Akak baca sampai abis. Lenkali jawab camnih… “Bila dah bertemu jodoh…” Takpown… Jawab je camnih “Bila dah sampai seru…”. Ataupun “Ada calon tak?” Ahahaaha…

    Isu plagiat nih memang sama ja baik dr segi penulisan mahupun produk2. Bagus pe plagiat nih, at least mempromosikan dan kita tahu bahawasanya kita dikenali & ada yang mahu meniru itu sama dgn menjadikan kita sebagai idolanya.

    Dengan pertanyaan, bila mau singgah blog hakak ar…? ekeke…

    Moga cepat bertemu jodoh. Amiin…
    ieta mat sa’ad recently posted…Wordless Of Wednesday 32 : Si Comel yang pelikMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge