Apa Yang Kita Mahukan

By | 21/04/2014

IMG_9825

 

 

Baru-baru nie ada seseorang tanya dekat saya macam mana saya kenal dengan Ben Ashaari dah lama ke saya follow dia .. hahahahahaha okey sebenar nya saya jumpa Abg Ben tu masa event “Pilih Kasih” musim pertama kalau saya tak salah saya tapi sebelum-sebelum tu saya memang follow fecebook dia tapi tak friend .. kahkahkahkah kan nampak sangat saya stalker je .. tapi jujur nya masa tu saya macam tak suka je dengan cara Abg Ben nampak sikit macam belagak bla bla bla … ( harap-harap abang ben tak baca )

ada yang tanya macam mana saya luaskan networking saya sampai saya kenal semua orang .. pembetulan saya tak kenal orang tapi orang yang kenal saya sampai ada satu tahap saya terpaksa buat-buat kenal dan borak macam dah kenal lama tapi dalam masa yang sama otak saya berkerja kerasa cari jawapan siapa orang yang sedang berbual dengan saya …

Apa yang susah sangat pergi je lah menyibuk dekat status orang ( friend fecebook ) dan komen lah mengikut apa yang sedang mereka bual kan .. jangan pulak korang komen benda yang tak ada kaitan memang sah korang akan kena bash dengan empunya status … ┬ának senang join je GA ke contest ke yang blogger lain buat dari situ boleh luas kan networking korang jugak ┬ákan jangan lah pulak korang fikir nak menang bagai ….

satu lagik soalan yang saya rasa agak over … “macam mana saya nampak macam rapat dengan geng denaihati” erkkk rapat macam mana pulak tu ye ??? kejap bagi saya fikir rapat yang macam mana …. okey kalau kata setiap acara yang denaihati anjurkan atau contest atau apa-apa je saya ada ye saya mengaku memang saya ada tapi bukan semua acara saya akan sertai paling penting ilmu yang di kongsikan ….

banyak nya soalan yang nak kena jawab dah macam kaunter pertanyaan pulak .. letih okey nak jawap soalan-soalan macam nieh …

sebenar nya apa yang kita lakukan perlukan usaha yang berterusan bukan hanya seketika waktu saja .. kadang-kadang bila kita tengok orang lain nak buat blog kita pun nak buat blog tapi sudah nya blog yang kita buat tu terbiar macam tu saja .. sama jugak bila kita tengok orang lain boleh jana pendapatan dari blog jadi kita pun bukak satu blog dan letak satu iklan XX dan YY dengan harapan akan ada income yang masuk tanpa kita belajar cara yang betul … jadi apa yang kita lakukan semua tak akan mendatang kan hasil ….

tak semestinya kita kena pergi kelas baru kita tahu sesuatu benda, dengan cara membaca juga kita boleh dapat ilmu yang kita mahukan paling penting rajin dan jangan malas.

satu benda yang saya tak pernah bagi tumpuan saya sepanjang saya bukak blog nieh … dari dulu saya memang tak kisah sangat pendapatan sampinan dari blog sebab misi saya pada apa yang saya mahu lakukan tanpa ada rasa tekanan …

kadang-kadang kita rasa benda tu senang tapi bila kita sendiri dah lakukan nya baru kita rasa benda yang kita buat tu susah sebenarnya … paling penting kita tahu di mana tahap kita dan apa kemampuan kita .. tak perlu kita jadi diri orang lain hanya kerana mahu bersaing dengan orang lain siapa lagi hebat …

sebenar nya saya bersyukur sangat-sangat sebab saya di kelilingi mereka-mereka yang hebat di mana saya boleh bertanya apa saya benda yang saya tak tahu dan saya boleh menimba ilmu dengan mereka-mereka yang jauh lagi hebat dari saya …

 

p/s : hebat atau tak bukan ukuran nya apa yang penting kita rasa puas apa yang kita lakukan.

 

 

 

 

2 thoughts on “Apa Yang Kita Mahukan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.