Susah Sangat Berhenti Saja Kerja

By | 12/03/2014

meja

Beberapa hari ini saya kerja dalam tekanan ( stress ) di sebabkn beberapa pekara yang kadang-kadang buat saya rasa serabut bagai. tapi saya sudh di ajar untuk tidk tunjuk kan rasa marah saya pada orang lain. mungkin sikap saya yang jenis tak akan dapat tahan sabar dan marah hanya mampu mengeluh dan merungut pada beberapa orang teman saja.

Miss N : barang nie nak ambik dekat johor ke ? ( mungkin system tunjuk lamat di johor )                                                           Miss A : ( buat tak tahu tak bagi jawapan )                                                                                                                                                           Miss N : betul ke barang ni pakages check balik dengan customer                                                                                                           Miss Y : betul lah customer yang kata macm itu

( saya berada di sebelah mereka menyudahkan kerja saya )

Miss A : barng dekat melaka boleh ambik pergi lah ambik dekat johor                                                                                                   Miss Y : orang nak kerja kau nak kerja lepas tu susah kan orang, orang nak muda kau pun nak muda                                     Miss A : company bagi phone tu guna lah tanya sendiri buat apa tanya dekat orang.

( saya mengeluh dalam hati )

Dua orang itu saya rasa macm nak pijak-pijak je bukan pertama kali mereka sebegitu sudah banyak kali mereka begitu saya hanya perhati dan hanya dengar saja apa yang mereka katakan.

dua orang customer service yang paling ******** saya pernah jumpa … memang patut pun selalu pun ambik order salah ukuran dan bila driver pergi tempat tu kalau brng tak ada atau ukuran barang slah tak pun kuantiti barang.. dua orang itu buat kerja bagaikan “melepaskan batuk di tangga” bila di tanya marah kalau tak tanya sendiri susah.. bagi kerja 10 yang siapnya cuma 2 mungkin ….

itu satu hal betul lagi tatacara bercakap dengan customer, sometime saya terima aduan dari customer yang mereka ini adklanya “kurang ajar” glupp !!! sepanjang saya kerja belum pernah ada orang luar kata saya “kurang ajar”  bila dah macam itu saya hanya mampu minta maaf bagi pihak mereka walaupun dalam hati terasa bengang dan marah.

Sarjana Hartanah 3.0 bermula hari ini! 

Pada saya lah kalau tak suka dengan kerja yang di lakukan tak perlu nak merungut atau bersikap kurang sopan dengan rakan sekerja.. lagi senang berhenti kerja dan jaga saja anak di rumah sekurang-kurang nya tak tambah dosa dengan orang lain.

Lagi satu saya rasa dalam dunia ini kalau semua orang hidup senang rasanya mereka pun tak kan kerja susah payah macam ini baik mereka tinggal saja di rumah. mereka berkerja kerana ada tanggung jawab yang perlu mereka pikul bukan macam sesetengah orang yang berkerja hanya mahu mengisi masa yang ada …

ada kawan yang tanya pada saya kenapa saya ini macam tak ada perasaan langsung tak kiralah sama ad orang marah saya atau orang kutuk saya, saya tetap diam dan buat tak tahu saja … sebenar nya buat apa di layan orng-orang yang macam tu hanya bazir masa saja kan lagi pun apa faedah yang saya dapat kalau layan benda-benda bodoh macam tu kalau saya boleh kaya tak apa lah jugak.

bila memilih kerja sebagai customer service bukan setakn kita tawarkan perkhidmatn tau menjul barang tapi kita jugak membwa nama dan imej syarikan tempat kita berkerja. Bukan setakat service sebelum sesuatu urusan tapi kena bertangungjawab sampai selesai urusan. bila sikap buruk yang di bawa dan di pamerkan maka imej syarikat akan turut terjejas sama. sebenar nya apa kerja yang kita lakukan kena jaga tatacar kita dengan orang lain.

5 thoughts on “Susah Sangat Berhenti Saja Kerja

  1. Zufar

    cabaran nak layan customer yg pelbagai ragam memang camtu…kdg2 wlopon apa yg derang ckp tu kita rasa mmg annoying sgt tp nak wat camne..customer is always right..pejam mata dan tadah tlinga je la..huhu
    Zufar recently posted…Nasi Berlauk Mek WokMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.