Yeo’s Pilihan Saya Di Mana Saja

By | 11/02/2014

yeo's

 

 

Sabtu lepas hari tu saya main “baling selipar” okey serius lama tak main “baling selipar” last main masa kanak-kanak ribena beberapa belas tahun yang lepas … belas tahun okey bukan berapa tahun, kiralah lama tak lama lah ..

bukan selalu pun dapat janji kanak-kanak ribena yang comel kan sesekali je ( masuk bakul angkat sendiri ) .. biasalah kan bila dah penat belari keliling padang harus lah rasa haus yang teramat sangat tambah pulak cuaca masa tuh agak panas jugak lah hingga rasa nak masuk dalam peti ais … Hohh peti ais ??? mata blink blink terfikir sesuatu dalam kepala otak masa tuh … yesss balik rumah ambik duit pergi kedai dan …….

tadaaaaa chrysanthemum tea lah apa lagi tambah sejuk dan menyegarkan lagi okey .. bukan beli satu tapi beli sekali dua tin okey … sangat lah tamak di sebabkan haus sangat masa tuh sampai tak hingat .. heheheheh kenapa saya selalu memilih chrysanthemum tea menjadi minuman kegemaran saya, ramai kawan-kawan saya tang tanya jugak apa yang

best nya minuman chrysanthemum tea dari yeo’s malaysia ini. ok lah saya bagi tahu kenapa saya suka kan chrysanthemum tea ini mana lah tahu lepas ini akan ada yang suka jugak kan .. sep sep kita geng ..

yeos-minicontest-468x60

1 –  paling penting chrysanthemum tea merupakan muniman yang mempunyai kurang gula .. itu yang paling saya suka tidak seperti kebanyak kan minuman lain.

2 –  Dalam chrysanthemum tea juga terdapat kandungan antivirus dan antispirochete (bakteri yang ditemukan pada penyakit seperti sifilis dan penyakit Lyme) iaiatu kualiti yang dapat membantu dalam menyembuhkan tekanan darah, penyakit jantung , kolesterol tinggi, jantung dan arteriosklerosis.

3 – selainitu kesan pendinginan dari chrysanthemum tea ini juga dapat mengubati panas akibat cuaca yang panas seperti demam, selsema dan sakit tekak.

4 –  Selain itu dengan minum chrysanthemum tea dapat memperbaiki penglihatan yang kabur dan juga dapat mengurangi kemerahan, kekeringan dan gatal pada mata bila diminum atau diamalkan secara rutin. Penggunaan biasa  juga dipercaya bisa menjadikan tubuh bertenaga, menjadikan yang lebih baik, pendengaran yang lebih baik, bagus untuk fungsi otak dan menjadikan umur panjang.

kalau ikutkan banyak lagi produk yeo’s malaysia ini tapi saya lebih memilih chrysanthemum tea menjadi teman setia saya setiap hri dan di mana saya berada termasuk lah ketika berada di pejabat .. kalau nak suruh saya cuba minuman lain tu memng tak akan lah sebab dah biasa dengn minuman dari yeo’s malaysia ini.

 

Facebook : https://www.facebook.com/YeosMalaysia
Twitter : https://twitter.com/YeosMalaysia
Instagram : http://instagram.com/yeosmalaysia
Google+ : https://plus.google.com/105235723685382687885/posts
YouTube : http://www.youtube.com/yeosmsia

 

Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang. ( pendaftran sudah pun di tutup )

Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

 

Nota : kalau korang rasa entry ini best tolong lh kongsikan di sosial media korang ye.. setiap share dari korang sangat-sangat saya hargai …

 

31 thoughts on “Yeo’s Pilihan Saya Di Mana Saja

  1. Denaihati

    Rasanya produk teh bunga ni tiada yang menolak, semua orang minum. kalau yang sejuk lagi bestlah…
    Billion terima kasih kerana sudi sertai Contest Yeo’s Malaysia Sepetang Bersama Blogger dan semoga sukses.
    Denaihati recently posted…Kembara Bloggers ke Kemboja-VietnamMy Profile

    Reply
  2. roq

    walaupon entry berkisar pasal air otak, part main baling selipar tu yang paling menarik :

    singgah2 la sini 🙂

    Reply
    1. Namia Cinta Post author

      main baling selipar tu kenangan waktu kecik … dan sekarang mmg susah nak jumpa budak bandar main permainan ini

      Reply
  3. usus besar

    Nice Article and very helpfully, Info penting, semua khasiat Teh Hijau atau Green Tea, ada di produk Clear Free Tea, memperlancar proses BAB dalam pencernaan perut Anda.

    Reply
  4. memperbaiki gizi

    Thanks, Very interesting information! I recommend to consumption Spirulina Tablets, Produk terlaris dan The Best Product 2013 2014 dari Woo Tekh.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.