Perang Promosi Telekomunikasi

By | 23/05/2013

sekadar gambar hiasa

Fuhhhh….
Macam-macam cara syarikat telekomunikasi ni buat promosi untuk tarik pelanggan supaya menggunakan perkhidmatan mereka. kadang-kadang tu dalam satu hari sampai 2-3 kali mereka akan hubungi kita hanya untuk cakap benda yang sama.

Siang tadi masa tengah kerja saya di hubungi oleh staff dari maxis, seingat saya dah banyak kali jugak mereka hubungi saya hanya kerana mahu menawarkan perkhidmatan mereka. 

Bukan untuk personal tapi lebih kepada data peerniagaan untuk syarikat. sebab biasanya sesetengah syarikat ada menyediakan line phone untuk staff mereka yang layak macam pihak atasan atau bahagia-bahagia yang sentiasa berurusan dengan pelanggan. di sebabkan saya yang menguruskan semua itu jadinya saya yang jadi sasaran mereka.

Staff A : ok ke perkhidmatan yang u guna sekarang ni?
Saya : sanagt bagus buat masa ni.
Staff A : kontrak dah nak habis atau lama lagi
Saya : ada lagi tiga tahun kontrak
Staff A : bukan biasanya 2 tahun saja ke
Saya : tak lah 3 tahun sebab dah lama guna perkhidmatan yang sekarang ni.
Staff A : macam ni lah minggu depan i datang pejabat u boleh bincang macam mana kami boleh tawarkan pekhidmatan yang lagi bagus dari yang sekarang.
Saya : kalau u bagi i 50 i phone baru lagi best.. heheheheh
Staff A : perkhidmatan yang sekarang ni tak bagi apa-apa ke
Saya : mana boleh tak bagi mesti lah bagi 
Staff A : mereka bagi blackbarry berapa banyak
Saya : dalam 30 macam tu
Staff A : banyak jugak tu
Saya : banyak lah jugak ..
Staff A : ok lah kalau macam tu minggu depan i datang jumpa u

kadang-kadang agak serabut jugak bila terpaksa melayan mereka sedangkan kerja tengah banyak dan perlu di siapkan segera. tapi tak mahu lah di katakan kurang sopan jadi layan je lah mereka dengan jawapan-jawapan yang dah sedia ada.

kadang-kadang bos saya sendiri malas nak layan mereka jadi sebab tu bos saya bagi pada saya untuk layan mereka nieh… nasib bercakap dekat phone kalau face to face tak dapat lah saya nak buat muka bosan tahap cipanzi .. jahatnya saya … heheheheh

Sebenarnya senang berurusan dengan perkhidmatan sedia ada nie.. macam hari tu sim card phone ada masalah terus sms staff yang jaga akaun company dan bagi tahu masalah tak sampai 30 minit masalah selesai dengan jayanya… 


Nota : kadang-kadang apa yang di tawarkan tidak seperti apa yang di katakan kena bijak memilih dan menilai.


update vi phone mobile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.