Maxis Bayarkan Penalti Kalau Tamatkan Kontrak

By | 28/05/2013

Fuhh….
Macam mana boleh lupa ada appoiment dengan orang dari maxis, tapi malangnya orang dari maxis tu lewat untuk beberapa jam. sebenarnya saya sangat beharap yang orang dari maxis tu tak akan datang sebab malas nak layan..

Sebenarnya dah beberapa minggu orang dari maxis ni call saya untuk promot plan baru mereka tapi saya macam layan tak layan je lah sebab cakap kat phone kan. jadinya oleh kerana dia tak puas hati makanya dia set appoiment dengan saya..

Sepanjang perbincang saya perasan yang orang dari maxis ni mata pandang luar tengok sekitar warehouse mungkin sambil mencari ilham untuk pancing saya gunakan perkhidmatan yang di tawarkan tapi malang nya….


Maxis : sebenarnya berapa banyak line yang kamu guna
Saya : dalam 50 lebih macam tuh
Maxis : semua line tu bayaran bulanan sama ke?
Saya : tak sama ada yang bulanan lain-lain
Maxis : kalau macam tu kami tawarkan RM80/bulan termasuk roaming, idd dan ( lupa apa lagi satu ) dan free 300 sms 12 sen untuk call digi to digi dan 15 sen untuk lain-lain tapi sabtu dan ahad saja….
Saya : macam mahal je …
Maxis : mahal ke, tapi setahu i kalau line yang u guna sekarang ni kalau roaming akan kena caj lain kan dan line sekarang ni tak ada sms percuma.. 
Saya : tak lah kalau roaming caj akan masuk sekali dengan bulanan punya caj tak ada caj lain.
Maxis : kontrak dengan line sekarang ni dah nk habis ke atau lama lagi
Saya : lama lagi ada dalam 3 tahun macam tu
Maxis : bukan biasanya 2 tahun saja ke
Saya : memang kalau ikutkan dua tahun je tapi my bos yang sign up kontrak macam tuh.
Saya : maxis ada bagi free i phone ke?
Maxis : ada bagi tapi tengok plan apa yang kamu ambik, line sekarang ada bagi bb ke
Saya : ada bagi ..
Maxis : berapa banyak
Saya : dalam 30 set macam tu
Maxis : banyak jugak tu
Maxis : u punya driver ada guna phone jugak kan
Saya : ada 
Maxis : kalau kita bagi plan untuk driver RM15/bulan agak-agak u macam mana
Saya : ( senyum jahat ) RM15 sebulan bagi u pun tak cukup.
Maxis : macam nie lah kalau maxis sanggup bayar penalti dekar line sekarang rasanya u berminat tak?
Saya : saya tak rasa yang bos saya akan berminat, lagi pun saya tak boleh nak buat keputusan.


Saya masih tak faham kenapa orang maxis tu sampai berani kata “macam mana kalau maxis sanggup bayarkan penalti” mungkin maxis mampu bayarkan penalti sebab tamatkan kontrak macam tu saja tapi pada saya itu adalah satu pembazian.

Cuba bayarkan kalau dah satu line kena bayar dalam RM700X50 kalau tak salah saya RM35000 … itu kalau ada 50 line kalau lebih macam mana? 

oleh sebab saya nieh terover sinetron jadinya orang maxis tu pun mengalah dengan semua jawapan poyo dari saya dan dalam masa yang sama saya harap orang maxis ni tak akan call lagi tawarkan plan mereka yang tak lah murah mana seperti yang mereka katakan.  


Nota : maxis dah ada wifi lagi murah rasanya dari unifi tapi kena check kat tempat saya boleh guna atau tak hehehehehe


update via phone mobile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.