Cara Nak Ubah HTML Interface Baru

By | 21/05/2013

Salam kasih sayang ….
Rasanya ramai yang merungut sejak blogspot mengubah kotak HTML, sama jugak dengan saya yang mengambil masa yang lama untuk menghadam interface baru kotak HTML tu…

Buat adik-adik semua kali ini saya nak ajar macam mana nak guna kotak HTML interface baru tu, sebenarnya tak lah susah mana pun seperti yang korang katakan.. pada saya ianya kelihatan seperti iras-iras PHP lah lebih kurang …..

mula-mula sekali kenalah login blogspot korang lepas tu pergi dekat template nanti korang akan nampak serupa macam gambar atas tu dan klik dekat edit HTML tu …. apa lagi klik lah cepat .. heheheheh



Lepas korang dah klik dekat edit html tu korang akan nampak serupa macam gambar atas .. korang nampak tak simbol tiga segi tu korang cuma perlu klik semua simbol tu dan baru lah korang cari apa-apa kot yang korang nak cari atau nak ubah… ┬ákalau tak jumpa dekat mana kod yang korang letak tu boleh guna ” CTRL F”

Sekarang korang dah tahu kan macam mana nak ubah kod html tu.. jadi pada korang yang masih pening-pening lalat macam mana nak buat tu ikut je step by step … tapi korang kena ingat interface baru nie dah tak perlu nak tick apa-apa untuk dapatkan seluruh paparan html tu just klik dekat simbol tiga segi semua sekali….


saya harap entry ini dapat membantu pada mereka-mereka yang masih pening dengan interface baru kotak html tuh … saya sendiri akan nangis kalau ada kod yang rosak sebab tak biasa lagi gunakan interface baru nieh…. maaf lah ye sebab ambik masa lama sangat untuk hadam interface baru nie… selamat mencuba


Nota : toturial ini di tulis mengikut kefahaman saya sendiri kalau rasa-rasa masih pening boleh hantar email pada saya untuk pertanyaan …


update via phone mobile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.