Tidak Sepatutnya Berlaku Macam Tu

By | 18/10/2012

Minggu lepas saya singgah kedai dekat dengan pejabat saya untuk beli sarapan.. jarang saya beli sarapan dekat kedai situ sebab bosan makanan yang sama dan tak sedap….

Macam biasa saya beli nescafe panas tapi tak sedap macam sebelum nie.. hilang suku mood saya pagi tu.. bila dah beberapa hari nescafe yang saya beli tu tak sedap saya terus dah tak beli lagi sebab bazir duit jer … bukan kedekut cuba tak berbaloi saya rasa….

Kawan saya tanya apa yang best dekat kedai tuh sebab ramai orang pergi situ pagi-pagi dan tengahari …. dekat situ saya baru tahu yang peniaga sebelum nieh dah pergi penang sebab owner kedai tuh ambik balik kedai tuh bila dia tengkot dah maju…

kalau ikutkan dulu-dulu kedai tuh tak ada siapa yang nak pergi sebab kotor satu hal, bau satu hal.. tapi lepas owner tuh bagi dekat perniaga yang pergi penang tuh.. perniaga tuh bersihkan seluruh kawasan tuh dan susun meja cantik-cantik dan makanan dia pun boleh tahan sedap dan murah…

tapi itu lah bila dah mula maju owner ambik balik dah tuh harga sikit punya mahal macam nak pergi haji balik hari gayanya… pagi-pagi saya lalu dekat situ tak lah ramai sangat orang.. kalau ramai pun agent-agent astro yang datang situ nak ambik barang… kalau tak memang tak ada orang


Nota : tak baik tabur pasir dalam periuk nasi orang ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.