Soal Jawab Dengan Pegawai UniFi

By | 09/10/2012

Beberapa hari tak dapat online di sebabkan ketiadaan line internet. Mati akal kejap saya di buatnya, kalau dapat online pun mesti tak lama di sebabkan wifi yang agak terhad..

Dari minggu lepas lagi saya dah nampak bil 1 october dalam hati kemain cepat lagi diorang nie keluarkan bil baru.. Kalau ikutkan due date asal 16hb setiap bulan tapi saya yang mintak tukar jadikan 1hb setiap bulan

di sebabkan bil bulan oktober yang terlalu cepat itu yang buatkan internet saya di sekat, pasrah je lah ape boleh buat kan.

Semalam lepas buat pembayaran saya berurusan dengan pegawai unifi.. Staff tu kata tak boleh aktifkan line sebab kurang lg RMXX .. Erkk ok pasrah je lah ape nak kata.. Tamat kan perbualan atas talian dan balik dengan perasaan hampa..

20 minit kemudian staff unifi tadi hubungi saya semula.. Dia kata kalau ikutkan bil saya memang tak ada masalah dan tunggakan cuma dia baru perasan ada bil 1 oktober itu yang buatkan dia call saya.. Dan akhirnya 8.45 malam line saya di aktifkan semula dengan jayanya.

Pagi nie saya di hubungi semula oleh staff semalam.. Bukan sebab nak berkenalan tapi dia nak saya jawab beberapa soalan lazim.. Ape jawapan saya ye? Biarlah rahsia hehehe

cuma pendapat yang saya berikan pada staff unifi tu … Saya percaya hampir semua pelanggan unifi akan ajukan soalan sama tiap kali ada masalah jadi biarlah jawapan yang akan di berikan standart bukan nya bercanggah-canggah..

Nota : tak salah berikan pujian jika kita rasa mereka sangat membantu.. Bukan semua yang bersikap kurang sopan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.