Boleh Hidup Degan Cinta Yer …..

By | 20/09/2012

Ayat spontan pada seseorang yang jauh nun di sana “kau boleh hidup dengan cinta kau jadi cari apa yang kau nak dengan cinta tuh”

sementara waku mungkin orang tuh rasa yang cinta dia begitu hebat sampai sanggup tinggalkan semua benda dan kerjaya hanya sebab cinta yang tak seberapa tuh… tapi lama kelamaan saya rasa keadaan itu tidak akan dapat bertahan lama bila keperluan dan kehendak mnjadi yang utama.

siapa suruh cipta masalah lepas tuh bagi pada orang lain untuk di selesaikan hanya kerana cinta yang tak seberapa… kejap keadaan akan jadi lebih rumit bila melibatkan kehidupan orang lain dan memberi masalah pada orang dengan masalah yang di tinggalkan hanya kerana mahu mendapatkan cinta yang tak seberapa tuh….

jangan kata orang-orang di sekeliling tak faham,  sebab dah lebih tahu dan faham lah orag-orrang di sekeliling biarkan saja walapun terasa hati dengan apa yang di lakukan…. bila cinta yang di anggungkan itu pudar pasti orang-orang di sekeliling yang akan di cari untuk mengadu nasib …..

tak apalah itu cita agung seseorang yang berada jauh nun di sana …..
tapi percayalah cinta yang di sangka agung tuh pasti akan pudar jugak…

Nota : bila cinta agung yang di banggakan itu pudar pandai-pandailah cari jalan balik tapi kena ingat keadaannya dah tak akan sama lagi …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.