Virus Malaware Menyerang Bagaimana Atasinya

By | 26/06/2012

Seingat saya cuma sekali saja blog ini di serang virus malaware itu pun 2 tahun lepas masa saya baru bukak blog ini… tapi atas bantaun kawan-kawan saya dapat selesaikan masalah virus malaware tuh dengan jayanya …


agak kelakar juga bila ada yang kata site mereka di serang seseorang bila page malaware terpapar di site utama …

bijak pandai kata kalau tak tahu apa-apa lebih baik diam dari buat bising kalau dengan bising boleh selesaikan masalah tak apa ini orang lain yang selesaikan masalah tuh …

Sebenarnya banyak sebab boleh berlakunya virus malaware ini tanpa kita sedar, mungkin ada pada widget yang kita masuk kan atau pada link yang kita letak dalam blog kita.. bila widget atau link yang kita masuk kan dalam blog kita di serang malaware blog kita juga akan kena kesan malaware tersebut….

jadi solutionnya tengok pada paparan malaware itu, di situ ada di beritahu dari mana virus malaare bermula …

itu yang di beritahu pada saya 2 tahun lepas kalau nak cakap lebih tentang ini tak lah saya pandai sangat.. just berkongsi apa yang saya tahu .. kalau ada part yang salah sila tolong betul kan yer..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.