TOTURIAL KOTAK GOOGLE+

By | 28/12/2011
Salam kasih sayang…
lewat petang tadi ada yang tanya pada saya macam mana nak buat button Google+ macam dekat blog saya … bawah nieh saya tunjuk macam mana nak buat…


Pertama orang mesti login akaun google plus terlebih dahulu…. cari gambar macam dekat atas tuh bawah sebelah kiri.. dah jumpa klik situ


Akan keluar gambar bacam dekat atas tuh korang just klik jer …..


isikan butiran yang di perlukan .. kotak paling atas tuh tak boleh terlalu panjangan sangat sebab bila terlalu panjang tak akan keluar dekat kotak bila dah siap.. dah siap isi semua tick kotak kecik tuh dan klik kat button create..


lepas tuh akan keluar gambar macam kat atas tuh untuk korang masuk kan gambar yang korang mahu kan dah siap masuk kan gambar semua klik kat button continue tuh …


akan keluar gambar macam kat atas tuh JANGAN usik apa-apa terus klik dekat button finish…




part akhir korang kena tukar dekat aditional opticion kotak last sekali macam kat gambar atas nieh … bila dah suda h korang copy script yang atas tuh dekat dekat edit html dan script yang bawah tuh dekat mana-mana yang korang mahu kan dekat layout.. JANGAN lupa save.. kemudian selesai ….
faham tak? kalau tak faham boleh tanya .. nieh ada lah 1st toturial yang saya buat.. harap-harap membantu korang semua …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.