Manusia Memang Macam-Macam

By | 14/11/2011

Salam kasih sayang

pagi sebelum pergi kerja sempat saya check email, nampak ada satu email yang di kirimkan pada saya. Tapi saya tak sempat nak balas email tersebut.

Pengirim email tanya pada saya kenapa harus berpaling tadah sedangkan saya bermula tanpa ada satu pengalaman pun.. Katanya lagi jangan jadi kacang lupakan kulit dan jangan di tuduh pengkhianat..

Bila masa saya saya jadi seperti yang di katakan oleh pengirim email tersebut. Saya tak rasa apa yang saya lakukan tu salah. Salah kah saya bantu kawan sendiri? Salah kah bila saya pilih untuk berada di mana saya mahu berada..

Tak ada sebab untuk menuduh saya khianat kerana saya tidak mencuri apa-apa untuk di berikan pada orang lain.. Kalau saya orang yang macam tu kenapa masih lagi ada yang percaya pada saya..

Semalam bertemu dengan seorang dj internet dekat tempat yang sama di ruangan maya. Imbas balik apa yang beliau telah lakukan hingga buatkan ramai yang marahkan beliau..

Secara peribadinya saya katakan antara saya dengan dia tidak ada masalah, hubungan baik saya dengan dia tetap berterusan walaupun terputus hubungan agak lama dengan dia.

Kebanyak kan manusia nie memang hanya nampak kesalahan dan keburukan orang lain. Dan ada masanya manusia nie jugak suka sebarkan keburukan orang lain hingga mempengaruhi fikiran orang.

Mad dekat pejabat saya selalu kata saya nampak berbeza bila berbual dengan orang lain lebih-lebih lagi bila berbual dengan sorang driver bos saya kalau nak di bandingkan dengan yang lagi sorang..

Kenapa ye? Mungkin sebab saya senang berbual dengan driver bos.. Mungkin bahasa yang di gunakan tidak pernah buat saya marah atau sebaliknya.. Jika nak di banding kan dengan yang lagi sorang ada kalanya bahasa yang di gunakan memang menyakitkan hati..

Nota : mana ada manusia yang sama sikap dan perangai kan..

Update via XpressMusic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.