Raya & Merdeka

By | 29/08/2011

Pagi isnin yang sunyi sepi boleh buat aku rasa mengantuk, tak pun aku akan meroyan akibat kebosanan.. Seperti tahun-tahun sebelumnya sehari sebelum raya aku kena kerja sebab aku dah ambik cuti panjang lepas raya

agak slow semua timeline sosial network aku, semua orang tengah sibuk buat persiapan raya jadi tak ada feel nak mengadap lappy..

yeayea soronok nak raya.. tak sabar nak pakai baju raya, kasut raya, handbag raya.. Kuikuikui dah tua-tua nie macam dah tak ada perasaan je nak sambut raya lain lah kalau kecik-kecik dulu..

Malam nanti nak rebus ketupat, nak bakar lemang, nak buat dodol, nak main bunga api.. Kuikuikui perasan macam tinggal dekat kampung je nak buat semua tu..

Raya je korang ingat jangan lupa merdeka sekali.. Ape susah tangan kanan pegang ketupat tangan kiri pegang bendera.. Baru semangat sikit ..

Entry bosan pagi isnin, tambah mood down sebab kena kerja..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.