MaCaM-MaCaM HaL

By | 29/07/2011

pagi nie ada yang tanya pada aku, untuk apa aku bukak akaun facebook adakah kerana mahu mencari pasangan..

Aku bukak akaun facebook sebab nak cari kawan-kawan lama aku dan masa aku kerja tempat lama semua staff berhubung melalui ym dan facebook..

Lagi pun aku dah letak kan tembok batu kalau ada yang berjaya lepasi tembok batu pun aku harap sangat ianya akan menjadi.. Lagi pun aku lebih selesa dengan kehidupan dunia nyata sekarang nieh…

Malam semalam aku minum air nescafe yang mak aku buat.. Aku tanya dekat mak aku “tak letak gula ke” sebab aku tak manis pun.. Last tanya ayah aku suruh pergi jumpa doktor takut-takut ada penyakit kencing manis..

Terus aku teringat sorang staff tempat aku.. Baru-baru ni kaki dia kena potong sebab kencing manis.. Tapi bila dia kembali memulakan tugas aku dah jarang jumpa dia sebab dia pindah ofis depan.. Tapi ape yang aku kagum tu dia boleh drive dari klang sampai ke shah alam dengan sebelah kaki.. Ok aku tak tipu sebab dua bulan lagi baru kaki palsu dia siap..

Aku tunggu sangat lama untuk kenaikan pagerank aku.. Tapi agak hampa bila tiada perubahan.. Bila tengok ramai rakan blogger yang pagerank mereka meningkat aku rasa dah macam malas nak tunggu pagerank nieh..

Sebelum aku bertukar ke domain yang sekarang nie pagerank aku dah jatuh dari 2 ke 0 jadi kena tggu 14 tahun lagi baru pagerank aku naik balik.. Ok yang tu aku tipu je tak kan lah sampai 14 tahun..

Sejak akhir-akhir nie aku selalu elakkan diri dari lepak dengan bebudak ofis aku.. Tak berapa nak suka aku dengar cerita diorang yang nak up manjang..

One thought on “MaCaM-MaCaM HaL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.