PenCuRi iDenTiTi DaN PeMiNaT

By | 29/03/2011

Setiap blogger ada identiti tersendiri, tak kisah lah macam mana kretiviti mereka di tonjolkan asalkan kretiviti mereka tuh tak mencuri idea orang lain…

Di mana special nya sesebuah blog bila idea orang menjadi pilihan? walaupun ada yang kata apa ada pada blog? cuma blog jer kot…

Pada aku blog ibarat kediaman kita, macam mana kita serlahkan blog kita macam tuh jugak lah kita serlah kan kediaman kita pada tatapan umum…

Rasanya tak salah kalau mahu berkongsi artikal asalkan berikan backlink pada tuan punya artikal dan harus lah minta kebenaran terlebih dahulu … tapi tengok jugak entry yang macam mana yang mahu di ambil …

Aku rasa budak yang curi idea aku tuh mesti jadikan aku idola dia sebab tuh dia tiru idea aku kan … tak sangka ada jugak yang mahu jadikan aku idola … ingatkan aku nieh tak glamer … sila jangan puji aku lebih-lebih…

Aku tak bagi amaran pun dekat budak yang curi idea aku… aku terus buat report kat blogger… ehh bukan aku yang buat report benar nya tapi seseorang yang rapat dengan aku…

malam nanti aku pergi report lagi kalau masih tak ada tindakan … alasan kukuh tuh mesti kena punya .. nasib lah sapa suruh curi idea orang …

saja nak bagi aku meroyan lah tuh kan … ehh tak payah meroyan kot sebab budak tuh kan peminat setia aku lagi-lagi dia dah jadikan aku idola dia … sebab tuh semua benda dia nak tiru aku … kuikuikui

perasan lah pulak …. mana ada perasan betul apa yang aku kata … korang pun macam lah tak ada peminat yang macam tuh kan … terharu nya aku sebab ada peminat yang macam tuh ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.