oRanG LaiN cuTi aKu KeNa KeRjA

By | 20/01/2011

Thanks to doctor faizal atas jawapan yang di berikan.. Walaupun aku hanya sempat baca seimbas lalu di sebabkan kesuntukan masa tapi aku berpuas hati dengan jawapan tersebut.

Pagi nie pun ada terbaca tentang penyakit mental di harian metro … Tapi tak pulak di tulis secara detail..

Orang lain cuti aku kena kerja, bila kena kerja masa public holiday memang akan jadi beku otak aku sebab ape pun aku tak boleh nak buat..

Nak pergi bank, sah-sah lah bank tutup.. Nak buat ape pun tak boleh lah.. Macam buang masa je aku rasa nieh..

Finally tutup jugak kes cheque yang hilang 2 minggu lepas.. Sebab nya dah jumpa cheque tuh.. Memang aku masih tak puas hati selagi aku tak tahu sape yang letak kat tempat yang macam tuh..

Mereka yang mengutip duit syiling yang beterabur atas jalan dalam kejadiam semalam adalah pencuri.. Kalau mereka mengutip kerana mahu bantu tidak mengapa.. Mengambil kesempatan di atas kesusahan orang lain itu kejam nama nya..

Weh mangkuk orang lain yang buat salah orang lain yang buat salah.. Kalau korang buat salah tahu pulak korang diam tapi kalau aku yang buat salah laju je korang nak marah..

Huh !!!

Memandang kan perangai korang yang macam gampang jadi nya adalah lebih baik aku duk dendiam.. Lepas nie korang nak kata ape pun kata lah.. Nak report kat bos aku silakan.. Ada aku kisah, macam bos aku nak marah aku balik.. Dia lebih tau aku macam mane.. Tak suka kat aku sekali pun aku tak kisah sebelum nie pun aku buat hal aku je kan..

Aku masih boleh kawal marah aku, jangan sampai aku guna perkataan yang tak sepatut nya sudah.. Korang tau marah korang je.. Ape-ape pun korang cari aku.. Tak pulak korang cakap sendiri.. Memandang kan korang selalu kata yang itu bukan kerja korang jadi lepas nie aku pun boleh kata macam tuh jugak..

Kalau korang bagus sangat tak lah korang jadi kuli kan.. Masing-masing perasan bagus padahal tak lah bagus mane..

Kalau tak tau nak hormatkan orang lain macam mane orang nak hormat kan kau..

Pakai tudung tapi belum tentu perangai baik.. Seyes aku kata kalau ada yg banding kn aku dengan perempuan yang bertudung aku hanya akan senyum..

Ingat tak ada ke perempuan bertudung keluar masuk hotel .. Tukar-tukar jantan..

Padan muka sapa suruh buat aku marah kan dah kena dengan aku.. Tapi tak semua perempuan pakai tudung tu jahat..

Nak kata ape, kata lah bukan masalah aku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.