MaNuSiA YanG TaK ReTi SaBaR | KeReNaH YanG MeRiMaS KaN

By | 13/01/2011

Aku sangat marah dengan manusia yang tak boleh bersabar dalam semua pekara, dan suka sangat paksa orang lain ikut kehendak dia sesuka hati tanpa fikir perasaan orang lain…


Aku memang orang yang tak tahu macam mana nak tunjuk kan perasaan sayang pada orang lain, aku tak tahu macam nak cakap tentang soal perasaan …

bila keadaan tuh berlaku orang akan anggap aku tak ada perasaan, sikap aku pula seakan bermain tarik tali..

bila aku mula tunjuk kan perasaan aku yang sebenar lain pulak jadi nya, itu yang buat aku sangat marah dan tak mahu tunjukkan perasaan sebenar aku..

kerana itu juga lah ada yang kata aku terlalu memilih dan tak ada siapa yang mahu kan aku…

suka hati nak kata macam tuh sedangkan orang tak tau keadaan sebenar, kerana itu juga lah aku malas mahu cerita apa-apa tentang aku .. itu lebih baik dari aku di tuduh yang bukan-bukan…

masa dekat pejabat siang tadi berbual dengan sorang kawan aku dan sorang mad bos aku.. asalnya aku tanya kat kawan aku tuh yang mad bos aku tuh dah anak sorang kan?

soalan-soalan kawan aku kat mad bos aku tuh buat aku ketawa, mana tak aku ketawa dia nak tanya untuk diri dia tapi dia guna nama aku.. sengal tul tak pasal-pasal aku jadi mangsa keadaan …

memang kebayak kan mad bos aku dah ada anak tapi mereka tak kawen lagi, sebelum korang salah faham aku kasik tau kat sini .. mad bos aku semua dari filiphin jadi soal haram dan halal tak timbul di sini..

lagi buat aku ketawa mad bos aku selalu kata yang aku cantik, bukan nak puji diri sendiri tapi mereka yang kata .. kalau tak caya tanya diorang..

tensen tul aku sejak buat rambut akhir bulan lepas rambut aku rosak dengan teruk lah pulak .. banyak tul rambut yang gugur.. sampai pagi-pagi masa mad aku bersih kan tempat aku dia selalu tegur..

riams tul aku dengan manusia sorang nie, datang dari planet mana aku tak tahu … ikut suka hati dia jer nak buat apa.. tuh pasal aku malas berhubung dengan dia…

dia dah tahu yang aku nieh cepat marah lagi nak buat aku marah.. kekadang kata-kata dia sangat-sangat menyakitkan hati.. dah tuh ada hati ajak aku kawen.. *pitam*

sebelum aku merapu ntah apa-apa lagi baik aku stop, benar nya aku dah ngantuk nieh … tu asal jadi tak berapa nak betul sangat..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.