JusT saYinG aBouT SoMeTHinG

By | 12/01/2011

Ape akan berlaku bila facebook di tutup?

Jika nak di bandingkan dengan laman sosial yang lain facebook mempunyi bilangan penguna yang paling ramai.. Facebook juga mempunyi pengaruh yang luar biasa dalam masa yang singkat..

Mungkin ada yang kata tidak mengapa kalau facebook di tutup.. Kebanyak kan penguna tidak bersetuju facebook di tutup..

Pada mereka yang mengguna kan facebook untuk mempromosikan perniagaan mereka pasti akan menjejaskan perjalanan perniagaan mereka..

Begitu juga pada blogger yang mengunakan facebook untuk promosikan blog mereka.. Tipu lah kalau mereka kata yang mereka tak akan rasa terjejas..

Aku percaya semua tu akan dapat di atasi dalam masa yang singkat … Cuma yang paling penting di mana kita mahu mula kan nya..

Itu merupakan keburukkan yang aku nampak .. Setiap keburuk kan pasti ada kebaikan yang kita tak nampak..

“i don’t care about the mony .. I just want my old life back”

itu kata-kata Mark Zuckerberg pemilik facebook..

Sama ada kita sedar atau pun tidak sebenar nya facebook telah mengubah hampir keseluruhan kehidupan seharian kita..

Kalau dulu bila jumpa kawan-kawan banyak benda yang kita bual kan.. Tapi sekarang nie bila jumpa kawan-kawan masing-masing bawak lappy (not me) dan layan facebook.. Sepatut nya keadaan mcm tu tak harus berlaku.. Tak salah pun mahu mengunakan kemudahan yang tersedia tapi harus pandai mengatur masa..

Bukan setakat dengan kawan-kawan saje tapi masa bersama keluarga juga semakin bekurangan..

Mungkin tindakan menutup laman sosial tersebut akan dapat kembalikan masa yang lebih berkualiti bersama keluarga dan kawan-kawan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.