FiRsT aBouT sOmEtHinG

By | 12/01/2011

Kalau nak cakap pasal kecik ati banyak pekara yang buatkan aku kecik ati.. Tapi aku tak mahu kecik ati aku tu sebagai pemunuh seluruh kesabaran aku

kita di ajar untuk ucapkan terima kasih bila orang dah tolong kita bukan nya bersikap bongkak..

Tak kisah lah kalau nak kata aku kedekut ilmu sekalipun aku tak kisah, aku rasa tak ada beza aku tolong atau tidak tetap jugak pekara yang sama akan berlaku..

Hari nie aku call 3 orang kawan lama yang nama mereka sama.. Kalau cakap kat phone boleh lagi aku terima sebab boleh bezakan.. Tapi kalau jumpa mesti aku pitam, yer lah macam mana nak panggil dah nama diorang sama kan..

Kata orang kita tak boleh pandang seseorang dengan hanya sebelah mata pada pandangan pertama..

Aku biasanya akan menilai orang yang aku jumpa pada pertemuan pertama dari situ aku nilai sama ada mahu teruskan atau berhenti pada pertemuan pertama..

Tadi masa lunch aku sempat berbual dengan mad bos aku .. Aku tanya kat dia siape masak hari nie, bila dia kata drive yang masak aku terus pandang dia dengan muka tak percaya..

Itu antara sikap aku yang tak boleh nak di cover ..

Ikut kan sikap sebenar aku yang cepat marah tak akan ada orang yang akan sukakan aku, sejak aku kerja partime buat event planner lh yang banyak ubah sikap aku jadi lebih penyabar..

Bila kita kerja dengan ramai orang yang banyak kerenah akan buatkan kita jadi lebih bersabar.. Faktor taraf dan kedudukan jugak buat kn kita jd lebih akur dengan keadaan..

Itu adalah kerja yang paling enjoy yang pernah aku rasa.. Walaupun bayaran tak seberapa tapi membolehkan aku membina networking dengan mereka yang jauh lebih maju dari aku cuma kena pandai gunakan peluang..

Kebanyak kan orang akan kata perempuan yang kerja dekat hotel perempuan tak baik.. Tak semua macam tu, jangan kerana nila setitik habis susu sebelanga..

Kerana kata-kata orang yang tak ada insurans lah yang buatkan aku tarik diri dan pergi jauh dari kehidupan tersebut..

Memang sikap semula jadi manusia akan iri hati dengan kelebihan yang orang lain ada..

Sebenar nya dekat mana-mana pun sama je keadaan nya.. Dekat tempat sekarang nie pun ada jugak yang pertikaikan kenape aku tak cari kerja lain

pokok pangkal nya hati, tanya hati kita ape yang kita mahu kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.