EnTRy sEnGaL

By | 28/01/2011

Chipmung tu binatang ape? Tengah blur lagi nieh..

Call northport untuk dapatkan maklumat, gigil-gigil jugak lah aku sebab tak pernah buat menda merapu macam tu..

Panggilan pertama yang aku buat direct terus ke hr department northport berhad

Aku : saya nak buat confermation staff

Staff : boleh tahu nama staff

Aku : nama staff …. (terpaksa di rahsiakan)

Staff : dia memang staff northport

Aku : berape lama dia kerja sana

Staff : 8 tahun

Aku : dia sudah berkahwin atau masih bujang

Staff : ikut rekod kami dia masih bujang

Aku : baik lah terima kasih banyak

panggilan ke dua aku buat direct ke departmemt dia..

Aku : boleh cakap dengan … (nama di rahsiakan )

Staff : dia cuti seminggu

Aku : betul ke dia cuti seminggu? Dia suruh saya call hari ni

Staff : puan call dari mana ya

Aku : saya call dari mciz zurich

Staff : nie pasal clime dia kan

Aku : lebih kurang macam tu lah.. Boleh saya tahu di cuti sebab ape

Staff : dia cuti kawen

Aku : betul ke dia cuti kawen, tak pula dia bagi tahu saya masa jumpa hari tu

Staff : betul lah

Aku : bila majlis dia, boleh hantar hadiah..

Terpaksa aku jadi gedik kejap untuk dapat kan maklumat.. Bukan nak buat ape pun just nak puas kan hati sendiri..

Aku jadi penasaran tentang satu hal… Kali terakhir aku pergi rumah makcik dia bulan 10 tahun lepas.. Makcik dia ada bagi tahu yang dia ada kawan dengan sorang girl tapi putus sebab mak dia tak berkenan..

Aku tak pernah tahu pasal tu.. Semua nya nampak macam biasa je.. Akhir bulan 12 macam tu aku dapat tahu dia dah tunang dan tak lama lepas tu dapat berita dia nikah..

Gelak aku..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.