DoRaYaKi | aKu MaHu .. TaPi …

By | 28/12/2010



geram aku tengok semua makanan tu, kalau aku tak fikir soal halal dah lama aku makan dorayaki tuh.. nampak sedap.. tapi aku tak makan pun aku just biarkan makanan tuh atas meja tanpa usik..

masa aku masuk bilik bos aku, aku nampak dia tengah bukak biskut tuh, ntah cam mana dia bahagi dua separuh lagi dia kasik kat aku.. aku senyum kat dia dan ambik jer biskut yang dia bagi kat aku..

kenapa aku tak makan? sebab nya biskut tuh dia beli kat jepun masa dia pergi bercuti last week.. itu memamng dia kalau dia pergi mana-mana dia akan bawak balik makanan yang banyak untuk di berikan pada semua staff dia..

tai aku tengok jugak makanan yang macam mana, kalau aku rasa was-was aku tak akan makan.. macam hari tu dia ergi aussie then bawak balik biskut jugak.. agak lama biskut tuh terbiar kat tempat aku.. sampai lah salah sorang director kat situ kata biskut tuh boleh makan.. kenapa aku yakin untuk makan biskut tuh lepas dia kata macam tuh.. sebab dia jenis jaga makanan yang dia makan..

aku sangat-sangat teringin nak makan dorayaki tuh, tapi apa kan daya semua tuh terpaksa aku ketepikan…

nasib lah bos department aku faham akan halal dan haram sekali pun dia beragama hindu dan berbangsa india..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.