Bila mereka tak faham keadaan

By | 26/11/2010

Semalam aku cuti, pagi nie aku sampai pejabat terus tunjuk muka kat admin dlm bilik hr… Cerita yang aku dapat buat aku rasa mahu marah tapi ketawa pun ada jugak..

Orang yang dah terbiasa hidup senang dan tak pernah rasa susah memang tak akan faham akan masalah orang lain..

Cik ponti buat issue, konon nya pihak pengurusan tak boleh terima alasan yang di berikan.. Tapi dengan pihak pengurusan pulak cik ponti cakap yang dia tak boleh terima alasan yang di berikan… Double statment and double meaning ok, kesilapan dia, dia lupa yang aku berada di jabatan pengurusan dan ape-ape hal pun yang berlaku aku akan cakap dengan bos aku..

Bos aku accept je alasan yang aku bagi, kalau ikut kan mulut aku yang jahat nieh nak jer aku sound cik ponti tu.. Cik ponti tu duduk dekat tempat mewah jadi mana dia hadapi masalah-masalah orang-orang macam aku nieh..

Nasib lah aku tak kerja dengan cik ponti kalau tak dah lama aku berenti kerja.. Nasib jugak lah aku dapat bos yang akan back up aku…

Patut lah cik ponti tu tak kawen-kawen.. Kalau dia kawen pun mesti laki dia pening dengan sikap dia yang ntah ape-ape tuh..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.