BuKan MaSaLaH aKu PuN

By | 26/10/2010

Memang aku panas hati sepanjang hari niE di tambah pulak dengan kecelaruan kepala otak aku nieh.. boleh mendatangkan kemarahan berganda kalau tak di kawal…

Pagi-pagi lagi aku dah di tanya oleh bos aku pasal barang hilang, memang betul bagi masalah pada aku.. tu yang buat aku rasa mahu cari kerja lain jer… dari kena berhadapan dengan benda-benda bodoh yang bukan job aku…

memang sengal tahap ultramen lh bila buat baik di salah ertikan, dan bila manusia yang langsung tak mahu faham keadaan orang lain.. manusia yang hanya tahu akan kemahuan sendiri hingga abaikan perasaan orang lain..

Dia : kalau awal tak boleh terima saya bagi tahu jer senang saya lari jauh-jauh.
Aku : silakan lari kalau itu keputusan awak
Dia : sekarang saya dah faham
Aku : apa yang awal faham? setahu saya awak bukan orang yang faham akan keadaan orang lain.
Dia : tak payah buang masa cakap saja awak tak boleh terima saya
Aku : saya cuba bagi peluang pada awak dah cukup baik, jangan desak saya
Dia : baik lah kalau macam tuh saya akan kari jauh-jauh

Kalau ikut ayat kasar aku yang langsung tak fikir soal adab aku akan kata “pergi mati lah kau” tapi ayat tuh hanya dalam hati jer tak pulak aku lafazkan.. memang aku dah semak dengan manusia sorang tuh.. bukan dia yang kari tapi aku yang akan lari jauh dari dia sekali lagi…
memang dengan manusia sorang tuh tak boleh di buat baik, ada jer salah faham yang akan berlaku..

hari niE memang aku sangat-sangat sibuk dengan urusan rasmi, dengan pejabat tunggang langgang macam tapat buang sampah.. nak tak nak kena kemas balik lepas aper diorang buat…

Terpaksa layan adik bos yang berada di ofis hampir satu jam, baik seperti bos aku dan sentiasa merenda diri dalam setiap kata.. sempat dia snap gambar aku untuk buat kenangan…

Aku dah lah kurang sikit kalau berspeaking nieh, macam tak ada keyakinan jer kan.. bos aku pun cakap bahasa melayu dengan staff dia.. opss adik bos memang tak tahu cakap melayu tuh pasal dia tak cakap bahasa melayu…

yang best nyer dia kata aku kelihatan seperti young girl yang berusia 20 tahun.. wew muda bangat tuh.. aku senyum jer masa dia kata macam tuh..
dia balik aku pun sambung kemas tempat aku yang bersepah tuh.. opss bukan aku yang kemas pun tapi mad yang kemas thehehehehehe…

Balik kerja jumpa aku nyer skandal, lama pulak tak jumpa dia.. makan-makan dan borak-borak.. bukan selalu dapat jumpa memandangkan masing-masing sibuk dengan urusan rasmikan….

balik on lappy tuh yang ada entry celaru ….
sekarang aku kena tito untuk hilangkan kecelaruan tuh..

One thought on “BuKan MaSaLaH aKu PuN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.