Angpow Terakhir

Sebenarnya kisah ni berlaku beberapa tahun yang lepas, tapi saya tak ingat tahu bila. setaip kali tiba tahun baru cina saya pasti akan ingat kisah tu. Dulu ada sorang uncle dia driver lorry dekat tempat kerja saya, nak kata dia kaya tak lah kaya boleh di katakan susah jugalah. walaupun dia susah tapi dia baik pada saya walaupun… Read More »

Barang Hantaran

Korang masa nikah hari tu apa yang korang letak atas dulang hantaran korang dan berapakah budjet korang untuk barang hantaran. saya tahu mesti ramai yang pening nak letak apa, lagi-lagi korang yang mintak berdulang-dulang kan lagi lah serabut. pada saya tak payah nak serabut sangat pasal barang hantaran nie, korang beli je lah apa yang korang rasa benda… Read More »