Bersyukur Hidup Dalam Kesempurnaan

By | 15/06/2017

Petang semalam kena hantar maid pergi buat rawatan dekat KK sebab dia kata sakit perut sudah beberapa hari, hari ini paling terus makan ubat pun tetap sakit jugak.

saya kata dekat dia tunggu sampai jam 2 petang saya kena keluar dengan bos saya, masa tu jam 1 petang jadi saya rasa okey kot dia cuma kena tunggu 1 jam saja.

tak lama lepas tu dia call menangis bagai dan kata dekat saya. dia sakit sangat dan kalau dia mati siaplah saya.. saya kata dekat dia kalau dia ada cash RM100 terus saja pergi ke KK tak perlu tunggu saya dan dia kata tak ada cash banyak tu jadi saya kata tunggu sampai saya balik pejabat.

sampai dekat KK korang faham-faham saja lah macam mana urusannya tapi saya masih sabar lagi walaupun terbazir masa saya beberapa jam di situ. lepas dapat jumpa doktor semua then doktor kata nak buat urin test dan pregnant test …. hahahahaha muka saya berubah terus bila doktor kata macam tu .. tapi saya biar kan saja lah doktor nak buat rawatan.

bila dah settle semua keputusan pun dah dapat dan dia bukan oregnant maka saya terus balik ofis. dalam kereta dia bebel-bebel cakap balik dia sakit dan kalau dia mati semua .. dan dia kata nak buat laporan dekat kedutaan.

saya hanya buat tak demgar apa dia kata, masa dekat KK kemain boleh cakap elok-elok dengan saya tapi bila dah settle kemain biadap.

sampai ofis saya cakap dengan bos saya, lepas ni budak tu sakit nak mati sekali pun kita tak mahu tahu, sudah tolong bukan nak berterima kasih lagi kurang ajar adalah. lepas tu saya cakap hantar je lah dia balik tak payah sambung kontrak dia, dah lah belagak diva.

saya nak kata, “kau datang negara orang kena ada duit, kau nampak tak macam mana kena bayar mahal masa dekat KK tadi hanya untuk rawatan dan ubat sahaja. itu pun kau merungut bagai sebab bukan kau yang bayar”

 

5 thoughts on “Bersyukur Hidup Dalam Kesempurnaan

  1. Mama Hakim

    Memang biadab pun, main ugut ugut

    Nasib juga kalau dapat maid yang baik ni

    Maid dari seberang memang terkenal dengan buat perangai

    Selalu lari dari rumah

    Bila maid ni dapat dengan keluarga cina, memang habis kena kerah. Masa ni baru tau keluarga melayu ni jauh lebih bertimbang rasa
    Mama Hakim recently posted…Selamat Hari Raya Aidilfitri Dari KlangMy Profile

    Reply
    1. Nami Namia

      tak heran pun dengan ugutan dia .. pergi je lh buat aduan kalau rasa2 dia nak kena balik kihkih

      Reply
  2. Ibu Zaid

    Ibu ada pengalaman dengan maid indon ni

    Kena elak mereka keluar dari rumah

    Nanti berjumpa dengan kawan senegara, akal mereka meliar

    Memang tak lama lepas tu mesti lari dari rumah

    Pernah satu masa, Ada saudara mama ambil maid indon untuk jaga nenek yang sakit

    Tahu apa jadi, masa kita ada dia jaga baik baik

    Masa kita tak ada, yang sedap sedap tu dia makan. Bagi nenek makan ala kadar saja

    Memang tak boleh bagi muka
    Ibu Zaid recently posted…Diet Untuk Ibu Mengandung Kencing Manis. Sedap & Gula Terkawal!My Profile

    Reply
    1. Nami Namia

      ada yang baik tu baik .. dapat yang tak baik tu satu hal..
      tapi jangan di beri muka sangat mereka tu kang pijak kita balik
      nasib tu maid office

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge