Laser Muka Di Premier Clinic, Bandar Puchong

By | 24/04/2017

Last time kita di beri peluang buat rawatan laser muka, pada mulanya agak takut jugaklah ye lah mana pernah buat rawatan macam tu kan jadi bila sudah di beri peluang apa lagi terima lah.

Bukan takut apa, takut muka berlubang kena laser tu je kang tak pepasal kena buat pembdahan plastik.. okey yang tu saya gurau je mana ada sampai berlubang muka.. okey je muka saya.

sementara nak tunggu jumpa dengan doktor kita selfie sepuas hatilah … untuk tatapan korang yang baca ..

sebelum sesi rawatan kena dengar dulu penerangan dari DR Nigel tetang rawatan yang akan di berikan kejap lagi.. yang ni kita blur-blur tapi faham lah apa yang di terangkan.

Masa dalam perjalanan dah ingat nak cuci make up tapi bila dah sampai ke lokasi terlupa nak cuci so ini adalah sesi membersihkan make up yang di pakai … best gila kot sesi mencuvi make up sampai rasa boleh nak tido lah..

semasa sesi rawatan laser Dr Nigel ada bagi tahu saya yang saya tidak mempunyai masalah yang teruk pada wajah cuba kena rajin guna sunblock supaya kulit muka lebih terlindung gitu.

sebelum sesi ratan muka mereka menyapu krim untuk bagi kebaskan muka, krem tu bertujuan untuk kurangkan rasa sakit semasa rawatan nanti. lepas 45 minit selepas krim tu di sapu baru rawatan di mulakan.

semasa rawatan laser kita dapat dengar macam letupan kecik gituu dan bau hangit terbakar … kita cuba lah cool kan supaya tak risau sangat bila dah ok baru Dr Nigel teruskan rawatan hingga selesai.

 

Selepas rawatan selesai mereka letakkan tuala sejuk supaya muka kita lebih rasa selesa dan kurangkan rasa sakit selepas rawatan.. ย keseluruhan rawatan mengambil masaa lebih kurang 2 jam macam tu.

Dr Nigel ada kata jangan lupa cuci muka dengan cara yang betul dan gunakan sunblock pada siang hari untuk pelindungan wajah yang lain tiada masalah sangat. sebenarnya rawatan hari itu lebih kenpada Laser Skin Brightening / toning gitu lahh lebih kurang.

 

 

PREMIER CLINIC

G-15, IOI BOULEVERD, JALAN KENARI 5
BANDAR PUCHONG JAYA, 47100 PUCHONG
SELANGOR DARUL EHSAN

016-7060101

WEBSITE : www.premier-clinic.com
Email : [email protected]
Facebook: www.facebook.com/premier-aesthetic
insta : premier_clinic

PREMIER CLINIC

G-15, IOI BOULEVERD, JALAN KENARI 5
BANDAR PUCHONG JAYA, 47100 PUCHONG
SELANGOR DARUL EHSAN

016-7060101

WEBSITE : www.premier-clinic.com
Email : [email protected]
Facebook: www.facebook.com/premier-aesthetic
insta : premier_clinic

 

 

 

 

7 thoughts on “Laser Muka Di Premier Clinic, Bandar Puchong

    1. namiacinta

      itu la kan tp pada saya kalau benda tu di gunakan utk kebaikkan maka hasil nya pun akan baik dan sebalik nya ….. teknologi semakin canggih kan
      namiacinta recently posted…Hi Tea Di Geno HotelMy Profile

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge