Medical Card Untuk Kehidupan Akan Datang

By | 28/10/2014

IMG_20141011_232019

 

 

Bulan lepas masa saya sakit saya dah terfikir ini kalau kena buat opration dah macam mana nak bayar segala bil lagi-lagi kalau tengah ada masalah kewangan. dalam masa yang sama saya terlupa tentang sesuatu, sesuatu yang sangat lama saya terlupa.

saya dah lupa macam mana saya tergerak hati nak buat benda nie 2 bulan sebelum saya sakit macam tuh … saja lah mintak pendapat kawan-kawan apa yang terbaik tapi kebanyakkan mereka macam merumitkan urusan saya sedangkan beda ni tak perlu di rumitkan pun.

saya paling benci benda yang di rumitkan sebab saya bukan banyak masa untuk benda-benda yang di rumitkan sah-sah saya akan bertukar menjadi raksasa yang paling comel ..

bukan setakat urusan masa tu yang saya fikir tapi urusan untuk jangka panjang jugak saya fikirkan kalau apa-apa berlaku sekurang-kurang nya orang yang akan bantu uruskan benda-benda macam ini senang untuk di hubungi.

sebenarnya lama jugak saya fikir dan buat kira-kira kewangan saya sampai saya rasa betul-betul mampu ( tak mampu sebenarnya ) tapi demia menjamin masa depan yang lebih sempurna saya gigih lah jugak usahakan.

akhirnya saya memutus untuk menggunakan khidmat Ariff Shah lagi-lagi dah kenal jadi urusan akan jadi mudah untuk jangka masa yang lama …

selepas dua bulan ( sebab saya lupa + sibuk ) maka akhirnya siap jugak semua proses dan tak payah nak fikir apa-apa..  terima kasih lah ye sebab sabar dengan saya yang macam-macam ( sibuk lah , lupa lah dan segala macam lah )

ada kawan tanya saya kenapa saya beli medical card bukannya insuran nyawa … apa yang saya tahu (kalau salah sila betulkan) insuran nyawa nie tak berapa nak membantu di saat kita sangat memerlukan duit pada waktu-waktu kecemasan bila kita sakit ( sakit yang kritikal ) sebab insuran nyawa ni akan berfungsi bila kita mati saja .. berlainan dengan medical nieh yang akan bantu kita saat-saat kecemasan + ada benda lain yang akan kita dapat ( ikut pada apa yang kita pilih )

jadi dari berjimba-jimba lebih baik fikirkan something yang bermanfaat untuk diri sendiri .. kira macam bagi hadiah buat diri sendiri lah setiap bulan kan ..

5 thoughts on “Medical Card Untuk Kehidupan Akan Datang

  1. hakime

    as salam..tumpang kenalkan diri..sy hakime, ejen baru takaful prudentialBSN.. contact/whatsap 0173510019 untuk produk atau quotation.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge